20 augusti - Inne i St Barbara

Så var det dags igen. Har tappat räkningen över hur många kryssningar jag har gjort den är säsongen men det är lika roligt varje gång!


Den där väskan jag köpte på Joker, den är helt suverän!  Massor av fack med och utan dragkedjor så jag tror minsann att jag har skaffat mig världens bästa organisatör för olika valutor, vouchers, biljetter, telefonlistor och pass.
 

På Arlanda stod polis och bärgare för att bogsera bort en bil. Man undrar ju vad som hade hänt så klart.

Rutinen på Arlanda är ju alltid den samma. Jag söker först upp mina gäster vid gatens kafeteria och sittplatser, och står sedan vid gaten med min skylt och hoppas att de sista ska komma och anmäla sig innan jag bordar själv. Sedan bär det iväg "hem" till Split".

I Split åker vi buss ner till Splits hamn (ja, för nu har SAS ändrat flygtiderna igen) och efter säkerhetsgenomgången seglar vi, äter sen lunch/tidig middag och kommer därefter till Trogir för guidad tur.


Klocktornet på Dominikanska klostret som ringer en gång i kvarten.


St. Barbarakapellet från 800-talet var öppen idag. Det är det äldsta kapellet i Trogir, från början tillägnat St. Martin (av Tours). Det var ju lite kul att kunna kika in där eftersom det brukar vara stängt annars.


Danica (min lokalguide) sjöng en italiensk sång för oss i loggian idag.

Efter den guidade turen brukar jag ta en extra promenad för den som har lust, runt Kamerlengo-borgen och bort till marknaden.


Idag spatserade en ballongkonstnär omkring på styltor på Riva.


Porten till St Markustornet.


Vy över kanalen från träbron över till fastlandet.

Ja, annars hände inget särskilt tycker jag, förutom att jag gick bort till "dm" och köpte tandkräm. Inte ett dugg spännande. Efter det gick jag till båten, la mig i horisontalläge och laddade för en morgondag istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0