5 september - Sill o nubbe

Den här kryssningen hade jag med mig sill, gräslök och en lite flaska OP från Sverige. (Potatis och gräddfil fanns på plats.) När de hörde att jag skulle bjuda på sill blev det lite rädda för de tycker inte att sill smakar gott och alltså inte äter det. Att dessutom servera det med gräddfil upplevdes ännu konstigare. Och vad var det för lök? Gräslök hade de aldrig sett...
 

Det var inte helt lätt att få arbetsro i köket. Filip och Tom var där och "hjälpte till".
 

Och snart kom även Rade och så skulle det sjungas "Mare, Mare, lipa Mare" (Mare är ju mitt kroatika smeknamn om du minns.).


Jag plockade fram mina somriga svenska papptallrikar och servetter med älgar på (så klart!).

Snart satt hela besättning till bords (utom Dominik som kom senare - när OP:n var slut och det gjorde den VÄLDIGT fort!). Och vad tyckte man då? Att det var JÄTTEGOTT! Så nu har vi avverkat svenska smaker som Kaviar i tub på knäckebröd, Sill, potatis och nubbe med ett par svenska snapsvisor sjungna med mina gäster - och olika godis från Cloetta (ja, har man fabriken så nära så bara måsta man ju ha med sig godis därifrån). Till nästa säsong funderar jag på att fixa Smörgåstårta och smörgåsbord, två andra svenska traditioner. Är det meningen att jag ska tillbaka till kryssningarna i Kroatien, så blir det nog det :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0