5 okt - Christos R.I.P

Vi startade skapligt tidigt för att kunna komma till Petra en vettig tid på kvällen. Vi började med mosaikerna i Madaba, fortsatte till korsriddarborgen Kerak, for en bit på Kings highway och avslutade dagen med ankomst till Beit Zaman utanför Petra. Det blev inte så himla mycket fotat idag men några bilder får du.
 


Mosaiker i Heliga martyrernas kyrka. Den längst ner höggs bort i modern tid och hänger numera i Louvren i Paris...


Utsikt över Arkeologiska parken som var stängd när vi kom - men som sedan öppnade så vi kunde ta en sväng där också. Dessvärre var statliga mosaikskolan stängd pga lov. Dessutom kunde vi inte se palestinakartan live eftersom man hade begravning för Christos som precis hade dött och kartan var täckt. Däremot gick prästen med på att öppna kyrkan så gästerna kunde kika in och vara med i stundens allvar. Det var ju lite schysst ändå!

Vi åkte en stund (och åt lunch) på Kings Highway innan vi svängde ut på Desert highway för att kunna ta oss till Kerak där vi vandrade runt för att sedan fortsätta mot Petra. Och visst kom vi fram skapligt, trots att jag stannade vid Moses vattenkälla. Det blev till och med tid för ett dopp i den varma, goa poolen för de som inte ville ta en tupplur innan middagen. Det blev dock tidigt i säng. Inget nattsudd den här kvällen inte, för imorgon är det som bekant tidigt väckning. Närmare bestämt kl 05.15. Men mer om det kommer i nästa inlägg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0