4 maj - Överraskningar

Vi lämnade Split 07.40 på morgonen och styrde mot Korcula som var dagens mål
 


Vi passerade öar som vi skulle besöka senare i veckan, bland annat Hvar.



Och idag gjorde sig solen påmind. Kanske att vi kan få se den lite mer imorgon?

 
Vi annalkades Korcula där vi skulle ha en byrundtur bland vackra byggnader och doftande jasmin.
 


Vår tur gick upp genom porten och på huvudgatan där vi sedan svängde av ner mot Marco Polos hus och vidare ner till havet för att avsluta vid entréporten igen. Här är bliderna från Korcula!

 
Nedanstående bilder är tagna tidigt på morgonen dagen efter eftersom jag ville ge er foton utan en massa folk. Det blir ju så mycket bättre.
 
 

Efter byrundturen gick vi på vinprovning. Tre vita viner och två röda, alla lokala som avsmakades med lika lokala tapas. Mellan de vita vinerna och de röda fick vi ingefäreglass för att neutralisera smakerna.

 
På kvällen var det Kaptens middag med underhållning. Och det blev mer underhållning än vad jag är van vid. Det var två grabbar, Mariana på gitarr och Tonice på dragspel som spelade kroatiska sånger med energi i. Det blev mycket dans bland sällskapet och personal och sång från Kapten Zoran och barmannen Mario som började med att hälsa oss alla välkomna lite stilla. Men inte nog med det. Plötsligt dök min gäst Bosse upp med sin trumpet och började jamma loss där. Men hur kul var inte det??? Det blev mycket populärt!
 

Kommentarer
Postat av: anonym

Hej!Visst är Adriatiska havet (Jadransko more )vackert med Dubrovnik och Öar.Korcula och Hvar r mina favoriter!Önskar dig fortsatt trevlig vistelse och bättre (varmare ) väder!Må så gott!

Svar: Ledsen att svaret har dröjt! Jag har haft en fin säsong med blandat väder men det är det som gör kryssningarna så spännande, att man aldrig riktigt vet hur det ska bli.
Maria

2014-05-08 @ 10:36:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0