12 maj - Vin med larm

Det blev en mulen dag som förebådade ännu sämre väder. Men idag hade vi uppehåll och till och med lite sol bakom molnen hela dagen. Så pass mycket att jag fick lite färg på näsa och kinder under seglingen till Mljet.
 


Vi hängde i solstolar och hade väldigt trevligt på däck ända fram till Mljet

Vi gick promenaden och tog båtturen på stora saltsjön som vanligt.


Mariaklostret


Det blommar mer och mer


Lilla saltsjön


Slåttergräsfjäril


Blev lite nostalgisk så här kommer ett kort på Trädljungen som växer här också (tänker ju på Madeira förstås)


När vi var klara med vår vandring såg vi vår båt ute på havet så det blev en liten vätskepaus i väntan på att den skulle lägga till


Kvart över ett drog vi iväg från ön samtidigt som vi åt lunch


En av de många grottorna med två pyttesmå vattenfall passerade vi


På eftermiddagen började det blåsa upp mer och mer

Det blev kraftigare blåst under dagen vilket gjorde att vi åkte direkt till hamnen i Dubrovnik. Boravinden började göra sig påmind och den skulle härja i tre dagar.

Jag och Vibeke trampade bort till stora Konzum där vi hittade en massa godsaker. Jag köpte Lindors chokladkulor för jättedyra pengar (49 Kuna per påse motsvarar dryga 61 kronor) och sen en Dingač för det fasila priset av 97 Kuna. Det räknas till de dyrare vinerna och i den prisklassen sätter man alarm på flaskorna. Lite kul!


Vin med alarm dyker upp när det börja närma sig 100 kuna

Solen kom fram på kvällen till allas glädje. Det gjorde ju att vi kunde sitta ute och äta. Alltid lika mysigt att få se solen gå ned. Ännu en dag var avverkad utan regn, trots en väderprognos som lovade detta. Det blir spännande att se hur de närmaste två dagarna artar sig som utlovar både regn och stormbyar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0