4-5 mars - Nu är det klippt!

Den 4e liksom bara flöt förbi på något sätt. Konstigt med sådana dagar.
 
Och den 5e ringde mamma vid nio och frågade om vi skulle ses. Att vi skulle ses hade vi bestämt i helgen men jag hade skrivit in det på torsdagen - inte på onsdagen. Galet, för jag höll och tvättade när hon ringde. Men jag var klar vid tio så det där ordnade sig. Jag kunde åka in lite tidigare och gick då till Ohlssons tyger och kollade runt lite på källarplan där de har stuvar och reatyger. Hittade ett tyg i marinblått som jag blev väldigt förtjust i men jag bestämde mig för att vänta med köp tills lunchen var avverkad. Men jag hann med att få lite goda råd från en av tjejerna i butiken.
1. Köp billigaste saxen i början för att se om intresset håller i sig.
2. Läs bruksanvisningen och lär dig maskinen.
3. Köp en lite stuvbit och provsy de sömmar som finns.
De där två sista punkterna blev jag ju inte alls glad över, men insåg att det var ju rätt klokt, alltså. Jag brukar till exempel köra på och titta på bruksanvisningen sen - om jag behöver.
 
Mamma och jag sammanstrålade och gick till Gyllenfiket och åt dagens lunchpaj. Extra gott med trevligt sällskap.Sen gjorde vi stan en stund ihop. Mamma följde med mig för att köpa 50 meter silvertejp som ska användas till klonen av mig själv (provdockan) som Maggan ska hjälpa mig att göra på söndag. Och jag följde med mamma till Indiska för att köpa en scarf. Och så gjorde vi gemensam sak till Husqvarna och Ohlssons innan vi skiljdes åt.
 

Låt mig presentera dagens sy-skörd: Två saxar (49:-), provlapp (10:-), 6 meter tyg (kunde inte låta blir för 174:-), matchande tråd (55 :-, fast på Husqvarna såg jag att den kostade 41:-). Symaskinsnålarna kommer ifrån Husqvarna. Där fick jag tio nålar för 55:- istället för fem för 37:- på Ohlssons. Här gäller det att vara vaken verkar det som. Allt är inte billigare på Ohlssons som jag trodde. Dessutom är mycket billigt på http://www.bibbistextil.se/. Där beställde jag senare mönsterpapper och markeringspapper för nästan halva priset mot butik.

Nu var jag ju inte klar där. Jag var ju ute efter ett stativ till min klon. Monica hade tipsat om att köpa foten till en lampa eller tamburmajor från någon second handbutik. Så jag gick till Stadsmissione, Röda korste och Myrorna och hittade lämplig produkt på Myrorna, faktiskt. Det blev en vit golvlampefot (30:-) som matchar inredningen.

Jag tror jag köper den vita gaffatejpen på Kjell & Co och klär in min klon så allt blir i vitt. Och så kan jag ju stå i hallen och matcha hatthyllan och hälsa mig välkommen hem! Hm... man kanske skulle göra sitt huvud i Papier-maché?


Nu är jag beredd att välkomna min klon. Silvertejp - check, stativ - check och så tröjan som utgör basen för klonen. Åh, vad jag ser fram emot söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0