29 mars - Kontor och Kalas

Min förmiddag tillbringade jag på kontoret med att skriva ut passagerarlistor och annat till Jordanienrundresan nästa vecka. Skrev också ut hotellbokningarna ifall det skulle vara något knas. En del saker ska man inte lämna åt slumpen. Skrivaren fick också skriva ut kontoutdrag, räkningar och fakturor för bokföringen som jag ska åka iväg med till Kontorstjänst nästa vecka.
 

Himla skönt att man har nära till kontoret

Klockan 12.12 tog jag pendeln in till La Stada och gick på kalas hos Elton. Han fyllde fyra år häromdagen och skulle ha en flera olika kalas. Vårt decimerades kraftigt med att Martina var hemma med Albin och Simon som var sjuka, Chrille och Jens jobbade, och Pers bil som var trasig så det blev bara mamma, Björn och jag.


Det var full aktivitetet med mamma som byggde ihop en legogubbe, Milla byggde ihop legojeepen, Elton lekte med Jakten på den försvunna skatten och jag byggde ihop två legoJetski med släp


Milla och Elton skär första biten i tårtan medan Björn står vid sidan av och övervakar så det går rätt till


En sån här fin tårta kan man beställa på Ica Maxi i Linköping


Kul att Naima blev förtjust i dockan som legat och samlat damm hemma hos mig

Jag åkte hem direkt efter kalaset. Fixade "Lasses tonsfisksallad" som består av tonfisk (förstås) isbergssallad, kvisttomater, gurka, rödlök, gräddfil och majonäs. Den kan man äta som godis, så god tycker jag att den är.
 
Och som vanligt la jag mig straxt före åtta. Det var ju Earth hour idag mellan 20.30 och 21.30 när man skulle släcka alla sina lampor. För min del är det rätt så värdelöst "firande" eftersom jag släcker min studios enda lampa (som förstås är en lågenergilampa) före den tiden i stort sett varje dag året runt.
Och att det där med att släcka lamporna är mest för syns skull inser jag ju - för vi minskar ju vår miljöpåverkan mer om vi stänger av TV:n, datorn och struntar i att ladda mobilen. Fast gör du det syns det ju inte utåt och Earth hour är någon slags lojalitetskampanj har jag förstått. Som någon beskrev det "visa lojalitet med planeten". Låter fint!
Sen att det finns länder som inte har någon fungerande el alls och dör på grund av det har jag hört väldigt lite om...

På Miljoportalen.se finns tips för dig som vill vara med och minska miljöpåverkan på ett effektivare sätt än genom att delta i symbolhandlingen 1 av 8760 timmar per år.

Sen kan du ju vara med på jippot också, så klart. För jippo börjar det bli. I år kom till exempel Earth hour-bakelsen. Svenska kommuner anordnade tal och uppträdanden och i många länder var det stor fest (och sånt påverkar visst inte miljön eller?). Aja, det blir kanske som med jul, påsk och midsommar, det är inte så många som tänker på varför vi firar det, tror jag. Men en fest är väl alltid roligt även om man glömmer idén bakom.

EARTH HOUR FAKTA
Symbolhandlingen startade i Sydney 2007 med syftet att att väcka uppmärksamhet och engagemang kring klimatfrågorna till beslutsfattare. Året efter spred det sig till andra delar av världen och ett år senare (2009) anslöt sig Sverige officiellt. 2014 ändrade man temat för släckningen till det här.
http://www.earthhour.org/ - Earth hours egen sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0