3 juni - Kryssningsbåt i sikte

Jo, då! Nog stod det en stor flytande by ovanför oss vid kajen på morgonen idag. Då vet man vad klockan är slagen. Det kommer bli en jämrans massa grupper om 40-50 pers som skall guidas i Starigrad.
 

Kryssningsbåt i sikte

Jag delade buss med danska gruppen idag, vilket innebar att vi kom iväg klockan nio istället för tio över. Så de där kryssningsgrupperna lyste med sin frånvaro under hela guidade turen eftersom de låg en kvart bakom oss. Så himla skönt.


Kungsmagnolian har precis börjat blommat vid Pileporten


Idag får ni foto på en annan Gargoyle i Dubrovniks gamla stad, och den här är lite speciell. För det första hittar du den i knähöjd. För det andra är den föremål för en lokal tävling (mest bland pojkar och unga män) som innefattar att med språng hoppa upp på den och balansera så länge som möjligt


Du får också S:t Blaise i Johannesfortet, du vet där man fäste ena änden av kedjan som spärrade av hamnen från havet


Efter guidade turen tog jag en promenad bort till Karantänlängan som håller på att göras iordning för att kunna användas, samt till den närmaste lokala stranden som ser fin ut (har ju aldrig tid att testa den tyvärr)


Du ser Karantänlängan till höger på fotot, och så Johannesfortet till höger med småbåtshamnen i mellan


Skola på kroatiska ser nästan likadant ut som på svenska

Senare på eftermiddagen blev det tid för lite sol på soldäck och någon timme senare bjöd kapten Zoran på ett snack - inlagda sardiner, ost och bröd med olivolja, något som mättade iallafall min mage tillräckligt för att jag kunde hoppa över middag på restaurang. Och så efter det väntade en god natts sömn :)

Med solskyddsfaktor 45 i ansikte och mitt dekoltage blev det lite sol på soldäck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0