25 juni - Split och inget mer

Det blev en enkel frukost på hotellet. Och lite sovmorgon blev det för jag gick ner vid halv sju som först.
 

Nästan som frukosten hemma


Bussen kom och jag åkte iväg mot Terminal No 5 för säkerhetskontroll, lite shopping och träff med gästerna vid gaten.
 

Efter att vårt plan landat på inrikesbanan och blivit bogserat till en utrikesgate, fick vi sedan fick vänta på catering. Det gjorde att vi kom iväg en halvtimme efter utsatt tid. Men vi iväg kom vi.

I Split åkte vi ner till båten som vi hittade direkt för det var så få båtar. Där checkade vi in, hade säkerhetsgenomgång under det att det gungade rejält. Det var egentligen meningen att vi skulle äta lunchen under segling till Skradin men havet var så oroligt att man av säkerhetskäl lät oss äta i hamnen. Dessutom regnade det med tillhörande blixt och dunder.

Under middagen fick vi reda på att kaptenen fattat beslutet att inte åka ut - och tur var väl det för i Trogir hade det haglat och bland annat förstört bilar, och öarna Hvar och Korčula hade drabbats av metereologisk tsunami som flyttat båtar upp på land!

Det blev istället en spontan promenad i Split för de som ville. Som avslutning satte vi oss med en Tomislav straxt efter groduttällningen. Inte illa alls. Men mitt under intagandet av ölen öppnade sig himlen (återigen) med blixt och dunder. Jag var väldig glad över att jag har med mig min rejäla regnponcho, kan jag berätta.

Men det blev inte mycket foton tagna. Du för nöja dig med en regndroppsdekorerad kaprisblomma från Diocletians palats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0