30 juni - Storm med magiska moln

Jepp. Idag kom Boravindarna med besked. Så fort vi kom lite utanför Makarska blåste det upp och molnen tornade upp sig. Det var så pass hård vind att vi nästan blev tvungna att vända om. Jag fotade molnen och när jag nu skulle publicera kände jag att jag liksom måste visa dig alla.
 

Stormen var således ett faktum men vår kapten valde en annan väg som tog oss närmare land en stund och inte så länge på öppnare vatten. Men vi kom inte till Bol som planerat. Inte först iallafall. Vi gick nämligen in i Sumartin för att vänta ut ovädret.


Sumartin är Kroatiens yngsta fiskeby grundad av pilgrimer 1645 som försökte fly från osmanerna.Varvet är ett av två på ön Brac där bara det här finns kvar. (Det andra låg i Milna.)


Kyrkan du ser är St Martin (byns skyddshelgon) byggd i början av 1900-talet.


Det klarnade upp efter ett par timmar men det blåste ändå rätt så bra så många vind- och kitesurfade.


Vi kom till Bol på eftermiddagen men idag skippade vi bad. Vi tog bara skulpturpromenaden bort och tog sedan tåget hem.


De här svävarna ser jätteroliga ut. Man kanske skulle försöka hinna prova någon dag.


Efter en skumpig färd tillbaka till hamnen fick vi se att vår båt låg ute för att släppa in katamaranen som går mellan öarna.


Ja, nog är det en cool båt vi bor på. Ombyggd militärbåt är det förresten. Det har jag nog inte berättat.


I väntan på att båten skulle komma tillbaka gick vi upp till marknaden och där passade jag på att köpa en hemmapressad olivolja av Branka och Antonia.


Vi avslutade vår väntetid med att gå till en av kaféerna. Och vad får jag se på menyn? Jo, Virgin Mojito! Du minns väl Beyond i Pythagorio som gör världens godaste? Med viss tveksamhet provade jag en här. Men näe, du! De kunde inte göra en riktig, inte! Den var bara okej...

Jag hade pekat ut var jag skulle äta middag och jag fick lite kul sällskap. Restaurangen presenterade en trubadur som spelade lite soft och sjöng för oss. Det gjorde besöket extra trevligt.

Den här dagen avslutades i solsken till allas vår stora glädje (även om det var lite kyliga vindar).  Och nog är det rätt spännande att vädret kan skifta så ofta och så mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0