4 oktober - Brac

Från Hvar seglade vi till Bol på Dalmatiens största ö Brac, kanske mest känd för vinet Bolski Palvac och stranden Zlatnit Rat (= Gyllene hornet). Men härifrån kommer också jättegoda oliver och solmogna citrusfrukter.

Här har vi ingen organiserad promenad men några av oss vandrade i parken som går längs den cirka 2 kilometer långa strandpromenaden bort till klapperstensstranden. Den är otroligt vacker och kantade med konst(iga) skulpturer. BTW Strandtungan beskrivs i broschyrer som sandstrand... och det får jag nog säga att det är en definitionsfråga. Stranden är lika stenig som Potokaki beach på Samos... Däremot ändrar den skepnad efter tidvatten, strömmar och vindar.. Det är ju lite kul!
(Det går även ett litet tåg mellan hamnen och stranden om man tycker det känns långt att gå.)

Det blev ingen taxitur till Vidova Gora - öns högsta punkt. Och att vandra dit tar typ 2 timmar enkel väg och tiden kan användas till bättre upplevelser än bara fin utsikt, anser jag.

 

Denna kväll hade vi middag med vår kapten. Dagen till ära var det extra fint dukat och vi fick säga ordentligt farväl till både kapten och personal som servat oss hela veckan och tagit oss genom skärgården och till några av Kroatiens vackraste och intressantaste platser! Men det var ju inte slut med Kroatien för min del än. Imorgon väntade nya äventyr och en annan rundresa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0