25 januari - ARN-CPH-FNC med eller utan vikcykel?

Vaknade och åt frukost. Ja, det hade ju förstås varit lite svårt att äta frukost om man inte hade vaknat innan... Men iallafall! Jag skjutsades tlll terminalen och knatade direkt genom säkerhetskontrollen och in bland butikerna. Hade ju inte alls tänkt handla men idag shoppade jag så jag förvånade mig själv!

Min väska började fyllas redan på Arlanda. Det blev Lindors mörka chokladkulor, Diors läppglans och en liten Narciso Rodriguez-parfym innan jag fick iväg till min gate för att åka till Köpenhamn.


Dags att söka upp Gate 11 för att åka till Kastrup


Bytte en timme senare Arlanda mot Kastrup! Här hade jag 4,5 timme och det spenderades till ännu mer shopping. Jag handlade till nästa hazard (och ångrade mig efteråt att jag inte handlat fler grejer), åt lax till lunch, handlade tre Pandoraberlocker till halva priset - o åkte lite rullband där ingen annan åkte bara för att jag hade tid över. En timme innan planet skulle gå gick jag bort till Gate A6 och småpratade lite med mina förväntansfulla gäster fram till det var dags att boarda. Det är jättekul att få följa med gästerna redan från start!


Idag hittade jag den här skylten på Kastrup! Spara 20%... inte konstigt att man ibland hittar grejer billigare hemma!


Uppe i luften hade jag ett himla sjå -  med mig själv. Ni som har mig på Facebook minns kanske att jag skrev om en vikbar cykel igår. Alltså, de där cyklarna lämnade mig inte ifred. Jag kunde inte sluta tänka på hur praktiskt det vore att ha en sån. Till en liten kvinna (nåja, 160 cm över marknivå iallafall) med Compact Living passar väl en vikcykel perfekt, eller hur?!

På Norwegian är det gratis WiFi så jag ut på internet och läste mer om såna där cyklar. På eBay hittade jag en tysk återförsäljare av begagnade vikcyklar (98 2% nöjda kunder i Europa) och där hittade jag några 5- och 6-växlade (väldigt bra att ha växlar, tänkte jag) varav två med pakethållare! (Så himla praktiskt, konstaterade jag och motiverade mig allt närmare ett köpbeslut!) Genom olika forum fick jag en massa tips på vägen, dels av val av cykel, dels användningen. Och jag hade ju tänkt använda den till och från CiyGross och kanske ta med den på tåget till Linköping ibland.

Resan till Funchal tar 4:50 minuter, och när 4:25 minuter passerat och efter att ha fått svar på en massa frågor av säljaren (och vi gick in för landning och skulle stänga av all elektronisk utrustning), tryckte jag på Köp nu-knappen!
Det blev den på bilden, och jag måste erkänna att jag köpte den för namnets skull trots att säljare rekommenderade en med 6 växlar, äldre, lite rostig och därför billigare. Jamen, fatta! Hur kan man låta bli att köpa en vid namn Avis??? (5 växlar, nyare och en hundring dyrare...)
Så vad händer nu då? Jo, jag har bett att få den levererad från Tyskland lagom till jag kommer hem. Det här blir spännande.
Blev du avis nu :) och blev sugen på att köpa en vikcykel duockså?
Läs mer om dem här
   Och kolla hur smidiga de kan vara


Glad i hågen landade vi under turbulens på Funchals flygplats. Och därifrån tog vi oss till Lido där vi checkade in på vårt hotell, tog en välkomstdrink och åt middag innan det var dags att inta sängläge! Imorgon avverkar vi Västra Madeira och drömmer om vikcyklar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0