9 februari - Will Smith? Avis?

Checkade in på Bel Air (som inte inhyste Will Smith visade det sig) i Kastrup, straxt efter klockan ett i natt. Det blev väl typ tre timmars sömn innan jag klev upp för att åka tillbaka till flygplatsen. Men den är gången hade jag biljett till tåget.
 
Vad det gäller hotellet så var det en intressant vistesle. Mannen i receptionen var jättetrevlig och välkomnande. Likaså han som satt när jag åkte! Det var lite mysiga gamla möbler i reception och korridor och även i rummet. Rummet var välstädat och frukosten helt okej.
Det var resten som var intressant. Det stod förbud mot rökning i mitt rum, men det luktade jättemycket i korridoren. Nu när jag inte har rökt på nästan tre månader luktade det faktiskt rent ut sagt, äckligt!
Rummet var rätt nedgånget med mindre snygg målning och lite läskiga kontakter märkte jag när jag drog ur kontakten till ena sänglampan för att ladda datorn. Det hängde en TV på väggen och det gjorde kontakten också och jag hittade ingen fjärrkontroll. De långa gardinerna gick inte att dra ihop eftersom de hade hängt en kappa emellan och jag fick rum mot vägen med en gatulampa precis utanför. Kuddarna innehöll lite större bitar av skumgummi och var platta och täcket var lite tunt. Det omedelbara namnet som kom upp var att det var rätt sunkigt. Men det kanske beror på att jag har så mycket annat att jämföra med? För till och med vandrarhemmet Jumbo hostel känns fräschare och trevligare - men det ligger å andra sidan inte på Kastrup utan Arlanda.


Någonstans fick jag för mig att det var ett boende för gästarbetare o dy. För när jag kom till frukosten, som skulle starta kl 07.30, satt fullt med arbetsklädda män som inte pratade något skandinaviskt språk i matsalen och redan åt. De gick sedan vägen bort en och en. Man blev ju lite nyfiken på vart de var på väg.

 
Efter en snabbfrukost på tio minuter stod taxin beredd att ta mig till flygplatsen och tågstationen, och snart kom tåget som tog mig till Mantorp.
 

Åkte över Öresundsbron i solsken

Som jag befarade hade man försökt levera ett stortpaket till mig redan på torsdagen. Det är väl ändå lite konstigt att man inte ringer först och hör om man här hemma?! Men iallafall. Där låg ett meddelanden som talade om jag själv kunde hämta upp det på Gulfmacken. Nu hör det till saken att det här paket skulle, enligt uppgift, väga ca 15 kg. Inget man liksom bara tar med sig och går hem - om det inte är försett med hjul och handtag möjligtvis. Det är ju faktiskt vad min resväska normalt brukar väga som mest. Hur jag lyckades kan du läsa under bilderna som följer.


Shoppingbägen fick stanna hemma vid spegeln och själv vinkade jag Adjö och gick mot macken.
 

Och ut kom paketet - i butiken. För enda chansen att få hem det här paketet nu, var att montera ihop innehållet på plats och ta hem det som färdig produkt.


Tamtara! Och där låg den... vikcykeln som alla är Avis på hehe Mått (om jag inte orkar ta bort en pedal och sadeln för då blir den ju så klart ännu mindre): Längd ca 86 cm x höjd ca 76 cm x bredd ca 46 cm.


Tog ur den ur förpackningen som inte var den bästa. Cykeln hade fått sig en törn och kartongen var trasig, vilket skulle visa sig gett ett problem som måste lösas. Och det värsta med att köpa begagnat är att man inte ska räkna med en monteringsbeskrivning. Nu skulle här kluras ut hur man kunde få ihop det till en cykel! Men först av med jackan för jag var genomsvett bara av att packa upp.


Efter att ha lånat skiftnyckel och griptång - och Adam - så kunde cykeln vikas ut och säkras, vilket visade sig inte var så svårt efter att stålet böjts till rätt position. Där började det likna barncykeln som Martina hade när hon var 5-6 år. och just då började jag undra vad jag hade gett mig in i hahaha
Men en överraskning var att jag fått helt nya breda 20' däck med grovt mönster, ny Shimanoväxel plus att pakethållaren faktiskt var en riktig pakethållare med fjäder. Jag hade trott att det liksom bara var en förvaringavsats, och att jag skulle räkna med att behöva spännband för att fästa saker där. Så var alltså icke fallet! En annan positiv överraskning var att stödet orkade hålla cykeln.


Monterade dit cykelsadeln (jättebekväm sadel för övrigt) och ställde in höjden. Jättelätt!


Vek upp styret, säkrade det och ställde in höjden. Och där var Avis - monterad och klar. En dubbelcheck på de fyra monteringspunkterna och sen lite shopping av mjölk, grädde, tomat, falukorv.


Nu hade jag ju med mig spännbandet och använde det så klart. Men du ser att jag använt själva pakethållaren också, va?


Sa Tack till Mr Adam Karlsson som varit snäll och hjälpt mig, och kunde börja träna att cykla. För det har stått på olika forum att det är lite annan teknik att cykla på den här typen av cyklar, eftersom styrutslaget är mer omedelbart. Och vad tyckte då jag? Jo, jag tyckte det påminde om att köra hoj (ja, motorcykel alltså) och hade inga som helst problem.
På vägen hittade jag frambromsen (det var ju bra), och lite senare bakbromsen (ännu bättre) som jag måste flytta på till bättre läge. Wiiiiiiii! Det var JÄTTEKUL att cykla - även om jag kände mig lite utav Mantorps original och de jag mötte tittade intresserat (på cykeln vill jag tro)! Testade mina fem växlar och konstaterade att iallafall fyra fungerade - ska se om jag kan fixa det själv. Utväxlingen var väl som förväntat men jag tror att om jag får 5:e växeln att gå i blir det ännu bättre. Lättcyklad var den iallafall!


Efter att ha roat mig med att cykla nedför backar och uppför, kom jag hem mycket nöjd med min investering från eBay för 872,22 kr. Tog bort matkassen och vek sedan ihop cykeln på ett par minuter och bar därefter glatt upp den och maten. Jag tyckte den inte vägde så mycket men vågen visade på 16,4 kg, faktiskt. Jag kan tro att cykeln väger runt 15 kg ren, normalvikt för en i stål (finns en del vikcyklar med aluminiumdetaljer och de väger straxt under 12).

Och väl hemma flyttade jag på Shoppingvagnen för att istället ha cykeln framför spegeln - och där står den bra!  Imorgon ska jag köpa lysen och lås. Under förutsättning att jag anser vädret tillåter det, blir det en utflykt runt Mantorp imorgon!

Så nu sitter jag här i soffan, med datorn i knät, TV:n på - allt är som vanligt. Enda skillnaden är att jag har en cykel i hallen och en shoppingvagn som plötsligt blev arbetslös :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0