2 februari - Wooooooow! Vågorna på Nordvästra Madeira, alltså


Utflykten till Västra Madeira startade med stopp i Camara de Lobos där vi tog en kort promenad och ett studiebesök i kyrkan till forne soldaten i Diocletians armé och numera helgonet S:t Sebastiian.

Vårt nästa stopp blev Cabo Girão, europas 5e högsta klippa - Homelen 860 meter, Cape Enniberg 750 meter, Vixia Herbeira 613 meter, Preikestolen 604 meter och Slieve League 601 meter är högre oavsett vad era guideböcker elller turistbroschyrer säger :)
Men jag har redan lagt ut så många bilder från höjden att ni får nöja mer med Mimosan idag.


Härifrån åker vi upp mot platån, Paul da Serra men idag fick vi ta en annan väg eftersom den vanliga vägen var avstängd. Det gjorde att vi fick åka genom andra landskap och bebyggelse upp vilket var jättekul som omväxling, kanske för mig speciellt! Uppe på platån fick vi se upp för komockorna och de oranga flugorna.


På norra sidan var Atlanten vild. Det syntes redan vid utkikspunkten ovanför Porto Moniz. Och när vi kom ner var varenda bassäng avstängd så det blev 3-rätters lunch och sedan ut och beundra havet!


Och för dig som inte orkar kolla på filmen kan du antingen gå direkt till häftigaste vågen 3:57 minuter in i filmen eller bara kolla på bilderna här nere! Så jäkla coolt det VAAAAR, alltså!!!



En av mina galanta damer firade sin 75-års dag idag och hade tänkt gå i och bada, trots att jag berättade om de 15 graderna. Lite besviken blev hon allt men jag kompenserade med rosa falsk champagne och hoppas det var lite plåster på såret!

Vi hade två stopp innan vi skulle korsa Madeira och vända hemåt. Madeiras brudslöja, alltid lika poppis kanske mest med tanke på att där ligger öns kanske billigaste souvenirbutik (utom ett par saker)!

Sista stoppet den här dagen är i São Vicente där vi tog en liten promenad där kyrkogården ingår. Jag tycker faktiskt att den är rätt trevlig och synd att missa :)
 
Kvällen spreds vi alla för vinden. Det är middag på egen hand. En de gick till den trevliga restaurangen i området med Papegojan som hälsar gästerna välkommen. Halva gruppen hakade på mig bort till Pingo Dolce där vi handlade mat på lösvikt som sedan kunde ätas på respektive balkong. Ett väldigt populärt alternativt, har det visat sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0