14 februari - Nu funkar 5an iallafall

Den här dagen liksom kretsade runt Avis. Idag bestämde jag mig för att cykla till Citygross och handla lite. Och jag inser att ska jag ta Avis med på tåget får jag åka till stationen en kvart innan tågets avgång. Det tar lite tid att vika upp och sätta ihop.
 

Det var fortfarande bara växlarna 1 till 3 som funkade så det blev många trampningar. Fast å andra sidan var det nedför mest hela tiden så jag kunde rulla nästan hela vägen. Utanför Depot Mantorp fick Avis sällskap av en fin röd cykel medan jag gick in och handlade.


Matkasse och väskan på pakethållaren och sen iväg hem. Då insåg jag att det är uppför mest hela vägen! Jag gick uppför första lite längre backen, men bestämde mig för att växla ner och ta sista backen. Det var rätt dumt, det! Andfådd kom jag hem, kunde inte vika ihop cykeln på mitten för den var fast, bar upp den som den var och däckade sedan i soffan en kvart. Högst ovanligt! Det hade kanske hjälpt om jag ätit lite innan jag åkte?
 

Hade köpt 500 gram Lindors chokladkulor för det fantastiska priset 89:-. Trodde faktiskt att jag såg fel på displayen (scannar själv) eftersom jag brukar köpa 400 gram på Arlanda för 149:- Från och med nu åker jag till CityGross och köper INNAN jag åker. Iallafall... jag klev upp och tog tre kulor och var sedan fit for fight. Men cykeln fick stå kvar i hallen ihopmonterad till framåt eftermiddagen.


Och när eftermiddagen kom blev det Graubes Cykelverkstad i studion. Med skiftnyckel, tång, händer och ögonmått fixade jag så nu funkar 5an iallafall... fast nu är det bara DEN som funkar hahaha. Men vem bryr sig? Jag behöver inte trampa så fort längre iallafall! Och om och när jag har lust så ska jag kolla på växlarna igen. Det borde funka att få i alla fem, ju.

På eftermiddagen fick jag mig en riktig överraskning. Du förstår, jag är reggad på Arbetsförmedlingens sida sedan ett par år och aktiverar mig var 12e vecka (för att slippa registrera om allt ifall jag vill jobba i Sverige någon dag). Häromdagen la jag till mitt frilansande och skrev om personliga brevet. Och visst, tidigare har jag väl fått en och annan förfrågan på AF:s sida. Men inget direkt intressant eftersom det har krävt att jag skulle lägga om kurs helt. Och aldrig har någon skrivit direkt till min mailadress med frågan om jag hade lust att jobba för dem!
Idag, på Alla hjärtans dag, fick jag ett sådant jobberbjudande... direkt till min mail... och spännande... och som går att kombinera med mitt frilansande! Nu blir det till att fundera, testa och bestämma mig i helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0