18 april - Oadi ramm

Det är så Wadi Rum uttalas och det var ju dit vi skulle bege oss idag, förstår du. En härligt varm och solig dag i jeep på terrakottafärgad sand och bland rosa sandstensberg. Kolla!
 

Buskarna i öknen blommar efter vinterns regn


Vi var fyra jeepar ute idag

Färgerna i den här öknen är fantastiska


Det blev en kameltur för de som ville - jag avstod eftersom vi är inte helt kontanta kameler och jag

Programmet är lite ändrat den här säsongen så istället för att åka in särskilt till souken, stannar jag och tar en orienteringspromenad på väg till hotellet istället. Eftersom jag fått en massa frågor om jordanska kryddor i vår mat under den gågna veckan stannade vi hos "min" kryddbutik.


Butiken är fylld med kryddor ialla färger

Från Aqaba åkte vi till Tala Bay där vi checkade in runt två-tiden. Jag tog även en lite orienteringspromenad där för att mina gäster skulle hitta snabbaste vägen ner till havet och slippa ödsla tid på att leta. Efter det skiljdes vi åt. Jag hade sedan hotellserivice kl 19 i middagsrestaurangen samma kväll och kvällen efter. Men de flesta såg jag inte förrän avresedagen :) Fast det är precis så det ska vara, tycker jag. Den här en och en halva dagen ska vara till avslappning utan guiden som annars har bestämt tider för väckning, återsamlingar vid guidningar, toalettbesök, fika och mat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0