13 april - Arlanda- Wien- Amman

Upp och hoppa 04.10 till hotellfrukost på Arlanda - det är inte dumt inte. Spänningen var olidlig. Skulle jag anse att den var värd 165 kronor? Ja, det var den! Så efter att ha ätit frunch bar det iväg till säkerhetskontroll och ett kort besök på Taxfree... där det inte blev mycket handlat.
Chokladkulorna kostar 149 kr för 400 gram och jag köper 137 gram för 26 kr hemma ;) Och då så slipper jag dra på det i en väska en hel vecka!
Men rostade nötter för 19 kr och en miniflaska bubbel från Wayne´s Coffee för 25 kr blev det iallafall innan jag gick till gaten och flög till Wien, nu med 23 norska gäster i följet.
 

Nej, det är inte mycket som är billigt på flygplatser längre


Så bar det av, upp över Wien mot Amman


Och vidare upp ovanför molntäcket
 

Men blev jag överraskad över huvudrätten? Inte alls faktiskt. De har en rätt som serveras sedan ett år tillbaka: Pasta i ostsås med en ituskuren körsbärstomat och två minibitar squash. Okej, såsen är rätt god men det blir liiite tjatigt, alltså
 

Under lunchen passerade vi snötäckta berg som stack upp genom molnen


Och så lämnade vi fastlandet

Och flög vidare ut över Egeiska havet

Över Cypern

In över Israel och Tel Aviv


OCh snart passerade vi jordandalen och floden som bildar gräns mellan Israel (t hö) och Jordanien (t vä). Det blågrå i diset nedanför vingspetsen är Döda havet, i år 428 meter under havet (ytan sjunker ca en meter per år)

Straxt var vi inne på jordansk luftrum. Imorgon startar rundresan på riktigt och det ska bli så himla rooooooligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0