7 maj - Man firar 1 maj idag...

Eftersom jag hade checkat in igår redan kunde jag ta det lite lugnt på morgonen. Frukost klockan fyra, avgång med bussen till terminalen klockan fem. Rena lyxen!



Från det ena planet till det andra och sedan iväg till Athen, där jag var tvungen att skifta plan för att komma till Samos.


I Athen var jag tvungen att hämta ut bagaget och checka in igen. Men jag hade gott om tid, trots försening. Att sedan passera IKEA när vi lyfte kändes nästan som att vara på Tornby en sväng, faktiskt


Vi lämnade så Athen bakom oss och flög vidare sydöst, över Medelhavet


På planet hittade jag Olympics egna tidning och vad gjorde man reklam för där? Jo, juveler från JAIPUR. Jag brukar berätta för mina Indienresenärer att andra länder låter slipa ädelstenar och göra smycken i Indien och sedan sälja dem dyrt hemma hos sig. Och här var nu ett klart och tydligt bevis på detta. Så roligt, va?


En knapp timme efter start började inflygning mot Pythagorio och Kastriberget. Lika spännande varje gång! Samos har ju en av världens kortaste landningsbanor, ca 2 km istället för 4 :)


Vy över Potokaki beach, längsta sammanhållna stranden på Samos, ca 6 km lång.


Samos är en grön, alpin ö men har två platåer. Den ena är i Karlovasi, den andra hittar du vid flygplatsen.


Så var man då framme. Väskan kom bland det första och jag marscherade glatt ut till Giannis från Aramis som gav mig en bil, och till Alex från kontoret som hälsade mig välkommen och bestämde tid för morgonens kontorsjobb.


Därefter åkte jag till lägenheten där Despina skulle vara för att släppa in mig. Men se det var hon inte. Det blev lite ringande men till slut så kunde jag ställa in mina grejer. Despina gav mig citroner, mandariner och grapefrukt från sin egen trädgård, i inflyttningspresent.


Jag hade pratat med alla om att Nu skulle jag åka och handla förnödenheter. Det ingen berättade för mig var att Cash & Carry, Lidl och alla andra supermarkets var stängda idag. Så där åkte jag runt och letade. När jag så hittade en liten öppen butik, hoppade jag in där och köpte vatten åtminstone.
- Varför är altt stängt idag, undrade jag. Det är ju tisdag.
- Aa, utbrast mannen. Ja, men vi firar den 1e maj idag!
- Men det är ju den 7e, svarade jag.
- Aa, men den 1 maj firade vi påsk, så vi firar den dagen idag istället.
 
Alltså, jag blir faktiskt inte alls förvånad. Men nog var det tröttsamt att behöva åka runt halva ön i onödan. Kunde ingen ha sagt det redan på flygplatsen? Det fick bli en grekiska sallad och ett spartanskt frukost inköp på Dimas. Tack och lov för Dimaz, säger jag bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0