30 april - Fisk måste vara gott

Det var blåst, sol och regn om vart annat och ofta samtidigt idag, men det var bara att bita ihop och gå ut en sväng. Det blev en promenerad bort till Mobilia runt lunchtid. På vägen dit hämtade jag min nya medicin som jag tänkte vänja mig vid från och med imorgon.
 
På CityGross blev jag glatt överraskad över att hitta en traktor med släp till Albins 2-årsdag. Det var bara det att mitt i entusiasmen missade jag att det var trampor på... och Albin är helt klart för liten att börja trampa runt på fordon. Men Martina trodde att Albin skulle bli så himla glad över att få en egen traktor att det inte skulle bli ett problem. Och visst, han kan ju sitta på den nu och trampa runt med den längre fram.
 

Den här ska jag och Martina montera ihop på fredag. 

När jag gick där och handlade så tänkte jag hela tiden på flera enkla kostförändringar. Några har jag ju redan gjort sedan tidigare.
Till exempel har jag uteslutit nötkött och minskat intaget av fläsk till en gång varannan vecka MAX. Jag har introducerat rådjursfärs i min kost och äter kyckling och kalkon i olika konstellationer istället. Jag äter mycket fler äpplen och päron tack vare skäraren som gör det enkelt att skapa ätvänliga bitar. Och jag tar bort kärnorna i mina körsbärstomater.
Däremot är jag fortfarande dålig på fisk. Det bör jag äta två gånger i veckan och det är svårt för mig som inte är något fiskälskare. Men liksom jag kunde träna på att gilla oliver, borde jag kunna lära mig gilla fisk. Så idag köpte jag en färsk gösfilé och en laxbomb - för ska jag äta fisk måste det vara goda grejer!


Laxbomb är nog inte världens nyttigaste MEN vi snackar fiskrätt här. God sådan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0