1 maj - Dags att ändra livsstil?

 Använde glukosmätaren ofta idag. Lägsta värdet jag mätte var 8,1.
Och så märker jag att det där med att ta en frukt som mellanmål, det gäller inte för mig. Jag klarar mig en timme på det, sen mår jag så illa att jag måste äta igen och göra jag det mår jag mycket bättre. Jag behöver alltså ha ordentliga mellanmål. 2006 körde jag med att dela upp lunch och middag på små mål var tredje timme. Det funkade jättebra så det återgår jag till nu.
 

Högsta uppmätta värdet var idag 12.2, lägsta 8,1. Inget att vara nöjd över direkt...

På eftermiddagen fick jag för mig att jag nog ska börja bege mig ut på morgnarna före frukost. Jag går ju upp så tidigt så tiden har jag ju! Idén var/är att börja springa igen. Det gjorde jag i tonåren i Kvinneby en del, men i vuxen ålder har jag inte gjort det någongång på allvar. Så varför inte testa det igen? Tänk om jag gillar't? Gratis är det ju och går att göra överallt, iallafall.
På kvällen förberedde jag därför allt; träningskläder, skor, mediciner och halv banan att äta innan jag går. Gör jag inte iordning det praktiska och det blir alltför mycket jobb innan, så har jag det som ursäkt för att slippa gå ut genom dörren. Att träna måste vara enkelt!


Hamrad kalkonfilé i skivor och potatisgratäng blev det idag. Jämrans gott!
 
(Idag kommer en liten parentes. Bara strunta i att läsa längre om du inte är intresserad!
 
Att drömma är ju ett sätt att få perspektiv/lösning på en specifik situation/problem. Idag vaknade jag och kom ihåg en av drömmarna. Det var ju lite spännande eftersom jag sällan minns att jag har drömt! Och bara just därför så skrev jag ner den även om den inte alls var spännande.
 
Dröm
Jag åker buss i Tornby och kommer från Coop-hållet. Det är massor av trafik och det blir trafikstockning så jag kliver av i höjd med IKEA. Himlen är grå och molnig och det är kyligt men jag har min svarta tunna dunjacka på mig.
Plötsligt lättar trafiken och jag kan kliva över gatan. Jag börjar springa över uppbruten grå asfalt, grus och sand. Mellan Ikea och Tornbyvägen är de nämligent en rörig byggarbetsplats. Men jag behöver ta mig till en butik som ligger tvärsöver bygget men det finns ingen väg. Man håller på att bygga en tunnel mitt i allt och jag vet inte hur jag ska ta mig över. 
Jag frågar och någon säger att det borde finnas en väg över tunneln som jag kan gå, men ingen vet säkert var den ligger i så fall.  Jag känner mig orolig och förvirrad över att inte hitta vägen fram. Och där slutar drömmen.  
 
Tolkning
Du kan egentligen bara tyda drömmar själv, men det finns vissa ”regler” som alla drömtydare baserar sina tolkningar på. Det är de jag har använt. Kolla här!  
Att sitta på bussen betyder att jag bara låtit tiden gå (följt med strömmen). Men att kliva av betyder att jag nu tar tillbaka kontrollen, löser eventuella problem som behöver lösas för att sedan börjar arbeta konstruktivt mot målet/n. 
Trafikstockningen handlar om att saker och ting inte går tillräckligt fort i den riktning jag önskar. Det kan antingen bero på tidigare mindre bra val eller människor som man låtit arbeta emot en.
Byggarbetsplatsen berättar om att en stor förändring är på G. Det kan handla om livsstilsförändring/ar, nytt arbete och/eller nya framtidsplaner.    
Grå asfalt som är uppbruten är ett tecken på att det här till synes stora problemet är precis som din intuition säger dig, mindre än du tror. Det går att lösa. 
Att leta efter något betyder att det finns ett behov som inte är täckt. Det kan handla om kärlek, kunskap, frid eller lösning på ett problem. Det kan också vara att söka ett nytt sätt att leva...

Slutsats
Valet av livsstil är ju upp till vara och en. Livsvalen behöver dock inte bara bara osunda (eller bara sunda), men det är ju det mindre bra som kropp (och ibland också själ) tar stryk av. Det vet vi ju.Vad det gäller mig så har jag minskat kategorin Sunda  kost- och motionsval sedan 2007.
Dags att göra lite nya val 2013, alltså! Det är bara att inte ge upp och skjuta upp något jag kan göra idag!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0