4 februari - Alla har inte rinnande vatten

Heldag i Delhi, både i muslimernas (Old Delhi) och engelsmännens (New Delhi) områden. Själv gillar jag kaoset i gamla delen, jag.
 
Här är lite bilder från cykelrikshaturen.


Bambustegar säljes bland folk, fordon, kor, hundar och kabeltrassel. Häromdagen (i Goa) sprakade det i ett sånt här "bo" och det kom en stor fyrverkerikaskad straxt innan jag gick under ledningarna. Det var nästan så att jag hukade mig. Konstigt att det inte är fler bränder här...


Alla har inte rinnande vatten utan får antingen gå ut till kvartersbrunnen och pumpa upp, eller använda någon av ledningarna/kranarna ute på gatan. I Chandni Chowk (bazaren område 6) finns gott om matstånd. Synd bara att jag inte kan äta därifrån. Har fattat beslutet att inte riskera min (eller mina gästers) hälsa och äter enbart på kontrollerade ställen. Onödigt att skaffa sig amöbor som husdjur. Jag har inte tid att vara långvarigt sjuk - och inte mina gäster heller. (Läs mer om Amöb/parasitsmittor här: Besök vardguiden.se eller gå till lakareutangranser.se eller varför inte kolla in på ett forum?


Utanför Raj Gath (Gandhis kremeringsplats) kom en häst förbi som var på väg till ett bröllop. På väg tillbaka till bussen hittade jag en som sålde klockor som låg i en vattenbalja.Så klart köpte jag en garanterat vattentät för 13 kronor. Tror jag ska köpa ett par till nästa gång.


India gate - och idag kunde vi gå av och gå ända fram :) Annars brukar vi bara få se krigsmonumentet från håll...

Det här var sista dagen på den här rundresan. Imorgon var det bara färd tillbaka till Goa och en semestervecka för gästerna. Själv har jag en ny rundresa direkt som skulle innebära tillbakafärd till Jaipur den 6e.


Personalen på hotellet var jättesöta. Kolla! Jag fick en SVIT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0