16 mars - Näe, här kan vi inte hjäpa dig!

Efter att ha betalat för en enkel frukost, satt jag och väntade på att klockan skulle bli tio och Apollokontoret skulle öppna. Jag behövde ringa Rajesh för att se hur jag skulle gå vidare i ärendet.


Utsikt från min balkong på Falcon Beach Resort, ett enkelt hotell i Calangute.

Vi kom överens om att ses på Panjims polisstation för att ordna med registreringen men innan det behöver jag gå och ta nya foton hos en fotograf! Jag hittade en uppe vid marknaden, fick fyra foton och tog sedan en taxi till staden. Taxichauffören fick ringa Rajesh som förklarade mötespunkten.


Med fyra passfoton tog jag en taxi till Panjim.

Jag blev avsläppt vid mangoträdet och stod där och väntade... och väntade... och väntade. Till slut fick jag ringa och då visade det sig att det var mangoträdet vid huvudentrén jag skulle släppts av vid.


Vid polishuset finns det två mangoträd, inte ett som taxichauffören påstod.


Rajesh hämtade mig på sin moppe och jag kan säga att det är inte lätt/snyggt att åka moppe i kjol...


Jag fick vänta vid pissoaren med viss odör, utanför polisens huvudentré medan Rajesh åkte och tog färgkopia på mitt pass.

Så kom vi då in till en kvinnlig tjänsteman (ja, det är många kvinnor som jobbar på myndigheter här), bara för att få höra att hon vägrade hjälpa till. Det stod att jag skulle till Faridabad och då var det dit jag skulle åka också.
Men hallå, Faridabad ligger utanför Delhi. Skulle jag bli tvungen att ta mig till Delhi??? Japp, så var det!

Tillbaka till Calangute och låna dator på Apollokontoret för att hitta flyg till Delhi redan imorgon plus hotell, alltså!


Tror det var floden Mondovi jag åkte över här men är inte säker.

Hela eftermiddagen försökte jag hitta ett flyg till Delhi imorgon och hotell där för fyra nätter. Jag förstod att det här skulle komma att ta tid... Indien är ett krångligt land som kräver en stor portion tålamod.
Till slut hade jag hittat ett flyg söndag kl 15.35 samt ett hostel i New Delhi som jag kunde betala med mitt kreditkort. (Det krånglade en hel del innan det där köpet av möjligt och ett tag var jag faktiskt lite orolig för att inte komma iväg.) Nu kunde jag rikta in mig på visumregistrering på måndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0