1 juli - Greker och bilar

Greker är ett spännande folk på många olika sätt. Jag har redan berättat om stranden. Idag ska jag beskriva lite om dem och bilar.
 
När de kör bil med fler än en i, så ser man hur de pratar och gestikulerar men att de kollar i backspegeln, näe. Om man vill köra om så gör man det på egen risk utan något större samarbete. Det funkar däremot bättre om de kör själva, tycker jag.
 
Och man har "nästan" aldrig bråttom! Idag åkte jag ner för att tvätta min bil och där stod en annan bil när jag kom. Tvätten var klar och mannen stod nu och skrapade rutorna. När han var klar med det hämtade han papper och putsade hela bilen torr. Han tittade inte upp på mig förrän han var helt klar med sin bil. Jag kan inte låta bli att undra: Varför inte titta upp när man hör en annan bil och inse att någon mer vill tvätta bilen? Och kanske köra den ifrån tvätten och fortsätta putsa på annan plats? Aktuell bil är dessutom stripad med Airtours vilket torde indikera att den som sitter i är på väg någonstans... Nej, då. Mannen tittar upp när han är klar, vinkar och åker sedan iväg. Ibland blir man bara så trött på deras icke-strukturerade tillvaro ;/
 

Att vänta är en dygd och kräver tålamod vilket tryter när man väntar i fullt solsken utan AC:n

Och så det där med "nästan" aldrig bråttom. Det gäller inte på vägarna. Där har de alltid bråttom och ska först fram vilket innebär våghalsiga omkörningar och att åka på två hjul i feldoserade kurvor...

Har ni förresten sett filmen "My life in ruins"? Om inte, så gör det! (Den handlar om en reseledare i Grekland)
Och har du inte sett "My big fat greek wedding" än, så gör det också. (Om en grekisk-amerikansk kvinna som ska försöka övertyga familjen att acceptera att hon inte gifter sig med en grek)
Båda är komedier och jag måste säga att jag ler igenkännande många gånger när jag ser dessa filmer, och tänker: Jepp! Det är precis så det är!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0