6 januari - Hazard med brudarna!

Det var dags för spel och dobbel denna eftermiddag (men inte nät-casino haha). Som vanligt jättekul! Vi åker runt till varann och träffas i stort sett varje gång jag kommer till Sverige. Mamma, svärmor och Anna saknades denna eftermiddag dock. Det var det Monicas tur denna eftermiddag. Värdinnan brukar stå för kaffe/té och ibland bjuda på något tilltugg. Annars har vi knytis.
Detta spel går att genomföra på en massa sätt. Jag tror inte att jag har berättat hur just vi spelar. Vi spelar på ett, som vi tycker, ett schysst sätt. Alla vinner!
Så här genomförs Graube-versionen:
Alla tar med tre paket: totalt värde 150 kronor och som passar alla tjejerna. Paketen läggs på ett bord vid ankomst.
När alla är komna samlas vi och omgång nummer Ett startar. En tärning slås i turordning och alla är med till att börja med. Varje gång man får en Sexa får man ta valfritt paket från bordet - men bara upp till tre paket. Därefter får man inte vara med utan bara se på.
(Men tjejer, ska vi kanske ta dubbla tärningar nästa gång för att liksom suga på karamellen lite längre? Två sexor ger rätten till paket? Det är många som kör med den varianten. Vad säger ni? Ska vi ändra och ha roligt i sällskapet längre? Fast omgång TVÅ tycker jag vi kan behålla med bara en tärning, annars händer det ju knappt något på bordet, ju!)
 
När alla så har fått tre paket är det paketöppning! Man måste ju se vad som finns på bordet, var det finns och planera lite inför omgång nummer Två, förstår du. Då ska man sno grejer av varann!
 
Men innan omgång nummer två är det fikapaus.
 

Idag var Kenneth och Challe med och fikade. Men på hazarden fick de inte var med förstås. Challe är dock inte med på bilden. Kommer inte ihåg vart han försvann...

Det är bra att ladda med energi inför omgång nummer två, som går på tid. Det är bara värdinnan som vet hur länge den ska pågå (fast idag var det Challe som satte tiduret). Tärningen är med och Sexan gäller fortfarande. Men nu ska man alltså sno saker ifrån varann. Och varje gång, utan undantag, är det ett par saker som alla vill ha. Och det är väl kanske det här som gör det extra roligt och hysteriskt.

Jag skrev att alla är vinnare och som du ser på bilderna nedan kommer alla hem med ett paketinnehåll. Man får nämligen inte ta ifrån den som bara har en present kvar!


Omgång nummer Ett går i ett lugnt avslappnat tempo. Det är värre i omgång Två, som går på tid. Då är det hysteriskt! Tina, Annette och Pella är tre av hazarddamer. Mira, jag och Monica är utanför bild.

Vinstfördelning


Tina och Pella


Mira och Annette


Monica och jag

Japp, nytt datum är redan satt.  31 mars är det dags igen, hemma hos Annette. Ser redan fram emot det!

Tina var snäll och skjutsade hem mig och tog lilla vägen hem till Hörna fast det var halt ute. Hon är la för rar den där flicka', va!
 
Statistik kan inte uppges. Tog inte på mig räknaren idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0