30 december - Hushållsbudget för 2013

Hemmadag. Och jag har ju glömt att berätta om hyreshöjningen.
Jag var ju lite rädd ett tag att jag inte skulle ha råd att ha lägenheten kvar, men idag såg jag den på icabanken.se (har hyran på autogiro) 1908:-. Så jag kör väl ett år till får vi se. Det är ju bara hoppas att det går.

Nu tänker du kanske, att med den hyran kan det väl inte bli så svårt. haha Näe, men det kräver planering! För att jobba som reseledare inbringar, efter sex år i yrket, en inkomst i spannet mellan Kronofogdens Existensminimum och Garantipensionen.
(Existensminium ligger 2013 på 4683 + hyra vilket skulle innebär 6585:- för mig - och där ligger, vad jag har kunnat utläsa, de flesta garantiersättningszonerna (lägsta belopp) för sjuk-, aktivitets- och arbetslöshetsersättningar också. Garantipensionen ligger på 7899:- år 2013). Och det är de sistnämnda siffrorna jag baserar mitt liv på.
Skulle jag hamna i någon garantiersättningszon, skulle jag behöva göra ändringar i kosten, köpa kläder enbart på Second Hand, strunta i Triss som vi ändå inte vunnit mer än 100 spänn på ett år (!), blogga på biblioteket och strunta i sparandet. Okej, livet skulle bli lite mer besvärligt, men allt går om man bara bestämmer sig.

Enligt min hushållsbudget för 2013, som jag gjorde 30 december, behöver jag 7750:- för att leva det liv jag lever NU. Tveksammaste posten är den till facket Unionen, men jag har mailat till dem idag (26/1) så får vi se vad de säger. Det kan sluta med att avgiften blir högre eftersom jag har FA-skattebevis... Hoppas det räcker med det jag betalar idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0