26 december - Malacca - Sverige

Ja, så var rundresan slut, då. Jag började dagen med att stiga upp kl 04.40 för att sända iväg den första gästerna till flygplatsen i KL. De skulle sedan vidare till Koh Lipe i via Langkawi, för en veckas avslappning. Andra hälften skulle kl 11 fara till samma flygplats, men åka tillbaka till Langkawi en vecka innan det var dags för dem att åka till Sverige.

Själv stannade jag i Malacca för att åka klockan sex på kvällen till KL. Jag skulle tillbaka till svensk mark, jag.

När jag checkade ut, efter att ha tillbringat dagen i ett par shoppingcenter (och gjort av med pengar på en massa kul), betalade jag för den extra tiden på hotellrummet samt den extra avgiften på 2 Ringit som man får betala i Malacca. Den går till Malacca historic city council och ska användas till kulturarvet i stan.
 

Borgmästaren kräver alla hotellgäster på en extra avgift som ska gå till underhåll av byggnader bland annat.


Läppstiftpalmen heter den här vackra prydnadspalmen som man ofta ser i planteringar.


Det är dyrt att sätta ut platsannonser så istället fixar man skyltar på plats. Här har ni en inredningsbutik som söker säljare och kassabiträde.


Det är en del man inte ska göra på toaletten på flygplatsen. "Stå inte på sitsen"-förbudet är väl roligast eftersom det inte är något problem vi har att göra med i Sverige.


Du och jag har inte pratat om Palmoljeproduktionen i landet och det är ju faktiskt på sin plats, då Malaysia är en av de största producenterna i världen. De står, tillsammans med Indonesien, för 80% av den totala produktionen! Den här typen av odlingar är tyvärr ett hot mot såväl regnskog som Orangutang men det är en bransch man kan tjäna pengar så problemet är svårt.


På flygplatsen hittar man många roliga butiker. Vad sägs som Harrods?


Flygplatsen är så stor att man måste åka tåg (Aerotrain) mellan terminalerna. Jag blev utskrattad när jag frågade om man inte kunde gå till min terminal. Och jag förstår varför. Det var 15 minuters färd dit med tåget...


Och så återsåg jag en kär gammal vän. Furbie!!! Lite mer moderniserad än de barnen hade när den kom, och det var VÄLDIGT nära att jag köpte med en hem - till mig själv haha

Jag hade ganska mycket tid innan flyget till London skulle gå så jag satte mig och åt en märklig Ceasarsallad med kyckling och sardiner (!). Efter besök på damrummet, gick jag ner och växlade in mina Ringit till indiska Rupies, då det är dit jag ska i januari, och kunde sedan glatt spatsera bort till gaten.


När jag kommit igenom säkerhetskontrollen och suttit en stund uppmärksammar jag att Världens Bästa Kudde är borta!!! Jag upp ur soffan, högg tag i en vakt och berättade snyftande att min kudde var borta och att jag var tvungen att springa och leta efter den. De tog snällt mitt bagage och mitt boardingkort och så sprang jag iväg liksom lite baklänges mot vad jag gått. Alltså, jag sprang inte baklänges men du fattar va? Och jag hittade den på damrummet! Vilken glädje, må du tro! Jag kramade den, gav den en liten puss och sprang sedan tillbaka till gaten - för nu hade man börjat gå ombord! Och snart satt vi där på vårt säte. 


Och kan du tänka dig. På den här flygningen var inte ens flyget halvfullt så de flesta av passagerarna kunde lyxa och ligga och sova! Synd att det inte var direktflyg...

Innan jag avslutar dagen inlägg ska du få lite mer info om Palmoljan, tänkte jag! Varsågod!
Sverige importerar 44.000 ton palmolja varje år och du kan hittade det (förutom som råvara till biobränsle) i margarin, glass, kakor, choklad, tvål, tvättmedel och kosmetika. I innehållsdeklarationen står det bara "vegetabiliska fetter"... inte så lätt att då veta vilka märken som använder just palmolja i sina produkter. Enligt Råd & Rön innehåller upp emot mot hälften av alla förpackade varor i affären palmolja i någon form.
Här kan du läsa mer om Råd & Röns undersökning och även få lite produktnamn om du är intresserad...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0