2 januari - Sju år sen målet Ekonomiskt oberoende

haha Ja det där målet har jag väl inte uppnått. I december 2006, när jag satte upp det målet, såg mitt liv väldigt annorlunda ut. Då var jag fortfarande chef för enhet 631 = Myrorna i Linköping, och drev Hitch Hikers Linedance och koreograferade, hade danskurser och DJ:ade. Då var jag vältränad, hade ett säkert arbete och vettig inkomst. Då hade jag andra livsmål mot ett år senare. Tänk vad livet ändrar sig i perioder, du!
 
Nåväl. Nu har jag ju reviderat det där med vad Ekonomiskt oberoende betyder sedan dess. Det betyder alltså inte att jag måste ha en årslön på banken. Nej då! Nu handlar det om att ha en dagslön på banken och kunna ta tjänsledigt utan lön en dag utan att ekonomin blir lidande. Och det kan jag faktiskt i skrivande stund. Jag kanske till och med kan ta att par dagar ledigt hehe DET du! (Min dagslön ligger på knappt 370, baserat på 7750 kr/månad med 21 arbetsdagar.)
 
Idag fick jag min nya leksak, en surfplatta. Den är köpt på Tabletkungen och heter Pipo S2. Roade mig med att ladda ner appar och insåg redan där begränsning av arbetsområde för dylik vara. Men det skulle komma att uppdagas ännu fler användningsområden såna här plattor inte är till för. En tekniskt irriterande sak som jag märkte ett par dagar senare var att Powerknappen inte fungerar, så jag kan stänga av den men inte på den utan att sätta i laddaren... Återkommer om det.
 
Som Milla sa när jag beklagade mig vid ett tillfälle "De är till för att surfa med, spela spel på och se på filmer i."
 
Just nu undrar jag varför jag inte kollade upp dator med touch istället... Det skiljer typ 400 gram i vikt men är fasiken så mycket smartare för det jag behöver denna typ av produkt till. Jag varken enbart surfar, spelar spel eller tittar särskilt mycket på filmer. Jag skriver ju och redigerar bilder mest.
Så den här utser jag alltså som ytterligare en av mina sämsta köp under 2012 (betalade den då) jämte mina glasögon! Men jag får skylla mig själv. Jag skulle ha läst på bättre, helt enkelt! Det var ju bara det att jag så gärna ville ha en sån där alla pratade om *suckar*
 

Ack, säg den glädje som varar!

Dag två på nya året fattade jag beslutet att be att få återta min hemsida, mariagraube.se, som legat nere sedan i höstas. Mailade Binero och ordnade upp den saken genom att par tangenttryckningar.
 
Sen fick jag för mig att jag skulle testa ett idiotsäkert system på en Casinosida. Och det gick väl som förväntat. Jag förlorade varenda krona! Så det där med idiotsäkert måste nog syftas på att det var säkert för idioter som går på't. Men okej, jag hade roligt så länge jag var rik och hade 1200 på kontot haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0