18 december - Lämnar kallt Sverige till förmån för varmt Malaysia

Började dagen med att packa det sista och hittade Gangam Style från ett Luciafirande. Coooolt! Och jag tycker att det vore lite synd om du skulle missa det så tryck igång filmen genast och le lite grann!
 


Efter lunch var det dags att bege sig till pendeln i full vintermundering. Jag tänkte INTE göra samma misstag jag gjorde i Jordanien - att åka utan dem och tro att det skulle vara plusgrader när jag kom hem.
 
Vinterjacka, mössa, vantar och fleeceunderställ satt på denna lekamen.
 
Idag åkte jag med Swebus istället för SJ. Det var ett lätt beslut efter att SJ själva hade avrått alla från att åka med dem i jul. Men visst är det helt galet! Här vill man att Sveriges befolkning ska ställa bilen och åka kollektivt men, inte nog med att biljetterna är svindyra jämfört med andra länder, nu avråds man ifrån att åka med ett av färdmedlen?!
 

I bussen åt jag en Salami/Briemacka. Inte helt ett bra val för jag tappade en bit och kunde inte hitta den... förrän jag tog på mig kängorna och skulle kliva av bussen på Arlanda. DÅ hittade jag resterna hahahaha Jag gick på tå med vänsterfoten och haltade ut till första bästa damrum. Tur man har humor!
 

Checkade in mitt lilla lätta bagage hos en Per Johansson, och det hade jag så klart roligt åt (eftersom mannen i mitt liv heter precis detsamma). Och när jag gjort det var det fyra timmar att slå ihjäl på Arlanda flygplats...
 
.
Sverige är ett av få länder som erbjuder plastfickor till vätskor. Vädigt dumt att inte ta! De är hur användbara som helst. Jag har faktiskt en sån fylld med nötter som mellis varje rundresa. Perfekt!
 

Lite shopping blev det så klart! Besökte Richard Jansson från Norrtelje Brenneri, där jag köpte lite goda snapsar. (www.norrteljebrenneri.se)
 

Findus och Plupp hängde bland pocket böckerna. Jag var allt bra sugen på att köpa dem, ska jag erkänna. Men jag sansade mig. Det får vara slutköpt med mjukisdjur!!! Flat Eric och Kermit får klara sig själva tillsammans med MiniMaria där hemma.
 
Det är dumt att ha en massa tid att fördriva, för plötsligt upptäckte jag något nytt där jag gick och strosade. Jag hade då två timmar kvar innan flyget skulle gå. Det var ett Minispa som erbjöd tandblekning för under 1000-lappen och fiskspa - 20 minuter för 250 spänn. Dit begav jag ju mig, förstås.
 

Här stannade jag en dryg timme...
 

Bortkastade pengar? Ja, det får jag nog säga. Skillnaden var försvinnande liten... Men roligt hade jag där jag satt i blått ljus i 20 minuter. Och i entusiasmen glömde jag min bok om Malaysia på stolen när jag var klar. Hoppas stället och boken finns kvar i mitten av januari när jag kommer dit igen.


Blev sedan bjuden på Fisk-spa! Det var himla hyggligt. Om du inte har testat det, så gör det. Det är en speciell, nästan utomkroppslig upplevelse att frivilligt bli delvis uppäten av små fiskar i ett akvarium ;)
 

Med denna julkrans sätter jag P för blogginlägget från Sverige för den här gången. Nästa gång blir inlägg från Malaysia! Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Millan - två små och mamma mu

Men så kul luciatåg!

2013-01-03 @ 15:38:40
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0