17 januari - Vasco da Gama

Denna dag hade jag för mig själv och eftersom jag samlar steg blev det en promenix i Vasco (Goas största stad och en hamnstad). Och så klart blev det lite ju lite foton. Du måste ju se var jag har varit, eller hur!?

Vasco kallas staden i dagligt tal och den är ju uppkallad efter portugisiske upptäcksresande Vasco da Gama som kom nedglidande med båt till Calcutta 1498. Portugiserna var de andra europerna som kom till Indien i modern tid. Efter det dök en hel massa länder upp: holländare (1604–1825), danska (1620–1869), fransmännen (1759–1954) och så britterna med Ostindiska kompaniet som maktfaktor innan det blev en kolonialmakt (1613–1947).
Före Vasco da Gama det var det Alexander den store 327-326 f Kr. Den mannen har varit överallt dit jag kommer, känns det som.

Kuriosa: Visste du att vid ett tillfälle importerade danska och svenska (!) Ostindiska kompaniet mer té tillsammans än britterna gjorde?


T vä: Man annonserar inte i tidningar efter personal, Det är för dyrt och når inte ut till så många. Det är smartare att sätta upp en annons i butiksfönstret och hoppas att någon lämplig kommer in och söker.
T hö: Mitt emot de här husen var jag inne och beställde en ny kameez (traditionell bussarong) idag. Får den imorgon.


Kvinnan i indiska dräkten Sari och papaplyet är en vanlig syn i södra delarna av Indien där det är mer sol och varmare än i norr.


T vä: Indian Oil är Indiens eget oljebolag. De har ju egen olja, serrö. Bolaget bildades 1964 och är den största oljeproducenten i Indien.
T hö: Det var lite byggnation på området och det gråa längst ner till höger är deras provisoriska bostäder. Många måste nämligen resa långt för ett arbete, och är långt ifrån sin hemstad. Här bor man på sin arbetsplats oftast, om så skulle vara.


T vä: En färgglad balkong mitt i de grå/svarta algerna på väggarna.
T hö: Det är inte bara kor som går på vägkanter och vägar. Getter finns det också gott om.


Svängde in till frukt och grönsaksmarknaden men idag blev det inget handlat.


T vä: Gillade baren som var full med tvätt utanför. Och den hängde kvar i tre dagar.
T hö: En binge Papaya-plantor.


T vä: Staty över en av frihetskämparna som haft stor betydelse i kampen mot britterna.
T hö: Vy över hamn"restaurangerna" = små bås med små kök. Alltid vanskligt att äta mat ute så här i Indien men kanske om man vet att fisken är RIKTIGT grillad så... fast jag väljer att avstå och håller mig frisk :)

.
Jag hade varit tvungen att öppna min telefon för att byta batteriet som tog slut och plötsligt blev alla bilder suddiga! Men vad gör man? Jo, man fortsätter ta bilder som då blev lite snyggt softade.
T vä: Sophantering. Japp, man sätter eld på skiten. Men det där har ni ju sett från andra länder jag jobbat i.
T hö: Till höger om kapellet kan du gå längs med hamnområdet i bostadskvarter, om du har lust.


Hamnområdet med båtar, människor - och grisar.


S:t Andrews kyrka och skola, grundad 1570, är något utav ett landmärke här.

T vä: Har försökt artbestämma trädet utan att lyckats. Vet du? Släng iväg ett mail gärna.
T hö: På apoteket fick jag köpt Metformin (insulintabletter). Glömde ju mina hemma och valde idag att ta det säkra före det osäkra och satsa på medicin i necessären.

1,5 timme var jag ute och när jag kom till hotellet, åt jag middag för att sedan gå och lägga mig. Imorgon skulle mina åtta V.I.P:are komma. En exklusive rundresa med så få gäster, eller hur?

Statistiken:
Antal steg: 8322
Km: 4,74
Kcal: 342
Tid: 1:41:19

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0