16 juli - Utflykt till Ambelos vattenfall

Packade väskan för hotellservice och åkte iväg i arla morgonstund mot Votsalakia.
 
Även denna dag var det inte många som behövde sin reseledare.
 

Jag har undrat lite över två skyltar som finns på Samos. Om det är som det står är det ju bara de två områdena som är kärnkraftsfria?


Mellan Marathokambos och vägen mot Karlovasi stannade jag och tog kort på graffittin som finns där. Det finns annars inte så mycket sånt här...


På Samaina Inn är man kreativ med barnen. De får pyssla och där hittade jag den här fina stenkonsten.


När jag kom ut från hotellet stod hästen där. Den kom dit för ett par veckor sedan och står och äter gräs på hotellområdet!


Eftersom det var så få som behövde mig fick jag lite tid över för en liten utflykt idag! Det blev en åktur och promenad till vattenfallen i Ambelos. Kunde ju vara bra att kolla hur det låg till med vattennivån så man inte skickar dit gäster och det är torrt, tänkte jag.


Jo, då! Det var allt vatten kvar.


Tittut!




Det var visst läger nedanför Ambelos. Det tror jag inte det var något förra året så det var ju lite extra kul att området användes. För länge sedan fick barn från Athen komma dit för att få andas frisk luft, har det berättats för mig.


Det finns många övergivna bilder på Samos. Anledningen är enkel. Det finns ingen bilskrot och det finns ingen återvinning. Och eftersom man inte registrerar chassinumret som vi gör här i Sverige kan ingen spåra ägaren. Man skruvar bara bort nummerplåten för att slippa problemet och lämnar bilen någonstans.


På kvällen blev den Lisas Frappe metrio meghalla med vanlijglass. En bra avslutning på en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0