5 april - Vardagsäventyr med barn och barnbarn.


Kvart över nio mötte jag Martina och Albin på busshållplatsen vid Cupolens parkering. Det var dags för en heldag i Gamla Linköping med barn och barnbarn. Och tio minuter senare kom Milla, Elton och Naima.


Elton gillar min shoppingvagn också :)


Naima satt glad i vagnen och åkte med oss upp mot Dahlbergs Café. Albin gick lite på egna vägar men vi sammanstrålade sedan på torget.


Martina och Elton sprang i förväg och gömde sig för oss bakom en tom varuvagn. Ser du dem?


Liksom förra gången det var Dockteater, tog vi en fika innan. Och vi hade tajmat det bra den här gången också och kunde få sittplats runt ett bord innan invasionen kom.


Jocke och Bawan från Kulturaktörerna spelade upp "De tre små grisarna" för entusiastisk och fängslad publik.


Albin satt lite illa till för att se bra så han ägnade sig åt Eltons halvätna bulle och lampan i taket istället.


Efter teatern -och ett Hej till Mariann från Linjedansen, gick vi tvärs över gatan till Ankungen. Därifrån skulle nämligen tipspromenaden för barn utgå ifrån. Och denna genomfördes i ett gott samarbete mellan mormodern, mammorna och barnen ute i omgivningarna.


Elton och Albin sprang mellan frågorna och hjälpte till med svaren.


Och så måste man ju te en paus och leka lite i snön (och smaka lite) när snöhög uppenbarade sig.


Men hallå!! Mamma Martina och Mamma Milla var ju nyss lika små som deras egna barn är nu ju!


Hyacinterna hade kommit upp mot en vägg där snön hade smält undan lite grann.


Lunchpaus på Värdshuset!



Lekpaus efter maten: Man skulle kunna säga att Härm-åldern är här för att stanna.


Istället för att gå till Curmanska och pyssla, valde vi att gå mot Fenomenmagasinet istället. Elton ville så gärna se ormarna som var där på tredje våningen. Och inte oss emot!


Det var lite svårt att se (och lite tråkigt att ta kort på) ormarna. De rör sig ju inte så mycket i sina små terrarier. Däremot var ödlorna aktiva och så gillade jag Dödskallekackerlackorna. De har jag inte sett tidigare!


Albin och Elton gick runt, runt, runt och tittade på reptiler och ödlor. Men till slut så tröttnade de på det också och ville vidare.


Så vi åkte/gick ner till andra våningen. Men där var det inget roligt så vi gick ner till entréplan. Där var det roligare!


... för där finns det vatten att leka i. En kanal med luckor att stänga och öppna och båtar som åker.


Naima blev omkringburen men som tur är finns det pallar utsatta och spännande bord att sätta henne på. Hon är tung att bära runt på.


Det finns många experiment att undersöka på Fenomenmagasinet.


Elton var glad i flygplanet. Han vill så gärna ut och flyga... När vi gick ner till fiskarna gick han upp dit istället - och ville sedan INTE hem. Det slutade med att Milla fick hämta honom... Albin och Martina gick hem lite före oss. Albin var trött sedan lunchen så det fick räcka med äventyr för den lille gossen.
Det blev en himla rolig och trevlig dag och nu väntar ju planering för nästa Vardagsäventyr.

Jag fick skjuts av Milla in till stan och innan jag gick upp mot mamma, köpte jag batterier att ha som reserv till kameran. (Det jag inte visste då var att jag skulle få ett SMS senare, om att min batteriladdare och laddningsbara batterier hade kommit till Shellmacken...)


Hos mamma hämtade jag en resväska med gamla fotografier, björkskål med sked och en tavla, som jag fått. Mamma är ju i full gång med sin flytt och rensar som hon aldrig har gjort förr!
Och så berättade hon att hon fått sina första glasögon då hon blivit närsynt. Men det är ju det där att använda dem och vänja sig. Hon tänkte först köra bilen utan dem men näe, det går ju inte ann. Så under en massa skratt kom de fram och på hennes näsa. Och visst är det snygga! (Det syns inte på bilden men skalmarna är röda. Hon är allt tuff min mamma!)

Kommentarer
Postat av: Millan - två små och mamma mu

Hon passade ju bra i glasögon, mormor :).
Jättekul dag och att få se några av bilderna från den! :D

Svar: Ja, jag hade jättekul tillsammans med er allihop!!!
Maria

2013-04-08 @ 16:08:36
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0