28 april - Slösat bort en dag i livet.

Ja, idag blev det inte mycket gjort inte. Slösade bort en hel dag med enbart  tv-zappande/tittande, faktiskt. Väldigt otillfredsställande, måste jag säga, när jag har så mycket att göra innan jag åker till Samos, plus har bara (förhoppningsvis) runt 6700 kvar som Maria Graube. Det går helt enkelt inte an! Idag lovade jag mig själv att det får vara slut med sådana dagar.
 

Mitt måttband visar bara 18,5 cm d v s 18,5 år levnadsår kvar. Jag kommer ihåg när jag började klippa en centimeter för varje år. Året var 1996 d v s för 17 år sedan och måttbandet var då 17 centimeter längre än idag...
Fast det kan jag glatt säga, att de där passerade åren upplever jag att jag har förvaltat väl, även om det alltid är saker man kunde gjort annorlunda. Som att till exempel sluta med icke produktiva och outvecklande dagar som denna, då!

Varför är jag så noga med att förvalta min tid här då?
Jo, det går att härleda till min far, som gick bort i början på 90-talet. Han pratade alltid om vad han skulle göra som pensionär, allt det där han inte tyckte han hade tid med när han jobbade. Han gick i förpension vid 60 - och dog ett år senare! Det var då jag insåg att tiden här är klart begränsad och att man inte kan skjuta upp en massa saker utan sätta upp mål så man kan uppnå dem så fort man kan. Och mål har jag ju skrivit om tidigare. Jag har använt SMART-modellen och gör fortfarande. Mål ska skrivas ner och vara
  • Specifika
  • Mätbara
  • Accepterade av andra
  • Realistiska
  • Tidssatta
Det första målet jag uppnådde efter att ha börjat jobbat med det där, var att ta mitt MC-kort efter att ha övningskört i tio år. Ett annat är att börja jobba utomlands i sol och värme, en dröm jag haft sedan jag var nio år.

Det jag inte har satt som mål under åren, har jag heller inte uppnått.  Det har stannat som Önskningar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0