26 april - Eltons första tågresa

Elton har länge sagt att han vill följa med mig och åka tåg. Idag var just en sådan dag.
 

Vi struntade i att ta någon vagn och gick ner till stan. Och det tar ett tag. Det finns så mycket roligt att undersöka. Roligast var kanske ljusslingan som trasig hängde kvar i ett träd på Nygatan.
Vi bestämde att vi skulle åka buss ner till stationen. Och det var också jättespännande och kul!




Att åka tåg mellan Linköping och Mantorp är ganska lagom när man är tre år. Fast jag tror nog att han hade gillat att åka längre för det var väldigt intressant att se landskapet flyga förbi.


I Mantorp mötte vi en bil med släpvagn som var full med cypressgrenar. En gren ramlade ur så den la Elton in till kanten så andra bilar slapp köra på den.


Jag plockade fram alla leksaker och började med Köttfärssås och Spaghetti som var beställd, när det ringde på dörren. Milla och Naima kom också på besök och var med och åt lunch. Elton gillar gurka. När vi ätit klart och det fanns gurka kvar, byggde Elton ett gurkslott... och åt sedan upp de gurkorna också.



Roligast var nog kanske min Zhu-Zhu- hamster som två glada barn högljutt jagade runt i rummet.


Armband och lite utklädningskläder försvann ifrån mitt förråd och innan vi åkte från Mantorp låg tre chokladbollar från Brödboden på Platensgatan i en guldglittrande armbandsväska.


Vi lämnade utklädningskläderna hos Per och åt sedan (inte) upp chokladbollarna. De passade inte oss i smaken alls!


Milla, Elton, Jonzon och Per i trädgården.


Vårtecken? Nyckelpigan och en glidande snigel.


Milla skjutsade ner mig till Ikano. Målet var att köpa de där handdukarna till barnbarnen och idag blev det köpbeslut. När jag var klar tog jag 10:an ner till stationen och såg att det ligger snö kvar i Tornby!


Och dagens inlägg avslutas med att jag visar handdukar och matchande glas till barnbarnen. Grön - Elton. Turkos - Albin, Lila - Naima.  Mi casa  es su casa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0