23 april - Födelsedagslunch

Idag fyllde min mamma år. Jag hade bestämt med henne kl 11.15 utanför Filbyter och att vi skulle gå och äta lunch någonstans. Det mamma inte visste var att jag sagt till mina döttrar och moster att hänga med. Under förmiddagen bestämde jag mig för att Fräcka Fröken kunde bli ett trevligt val.


Tyvärr kunde inte Martina komma men Milla och Naima mötte upp.


Det blev köttfärsens dag. Jag, mamma och Kerstin tog lasagne, Milla köttfärspaj och Naima fick spaghetti med köttfärsås (barnmatsburk).

Efter en mycket trevlig lunch följde jag med mamma hem. Hon hade fått lägenheten stylad inför försäljningen. Nog såg det annorlunda ut alltid, med andra möbler och så mycket färre grejer.
Jag följde även med upp på vinden och där fanns det en hel del, kan jag berätta. (Min mor kör INTE med Ettårsprincipen.) Jag är ju bara hemma en vecka till och hon kommer inte bo kvar när jag kommer tillbaka i oktober så vi bestämde att på måndag ska jag hjälpa henne att rensa, kasta och lämna grejer till Second Handbutikerna. Förrådet i källaren, med Fredriks och Martinas grejer, skulle ha rensats för ett år sedan egentligen, men allt det står kvar också. Det kommer bli en aktiv måndag, verkligen.


Barnen på fotona i mammas sovrum är på mig, ett år gammal och Fredrik tre.

Det blev lite linköpingsfotografering idag på väg från mamma ner mot stationen. Detta tillsammans med lite lunkande i butiker fast jag egentligen inte skulle ha något, gjorde att en 20 minuterspromenad tog tre timmar haha.


Domkyrkan, är byggd på 1100-talet och är Sveriges näst största kyrkobyggnad (Uppsala Domkyrka är större). I parken finns en ingång till underjorden. 2002 var det utgrävningar här, som jag har för mig rörde sig om en massa gravar.


T vä. Linköpings slott samtida med Domkyrkan - fast det var faktiskt en biskopsgår från början. Läs mer spännande historia här  T hö. Linköpings stadshus hyste Läroverket under åren 1864.1915 och blev stadshus först 1921.


Stenhusgården och Krogen Amerika, två byggnader på Storgatan som byggdes på 1400-talet efter den stora branden.

Jag köpte fyra presentkort på Letsdeal.se den 15 mars till Lily Garden Spa. Två av dem fick mamma i present. De andra två hade jag planer för egen del. Eftersom jag nu gick på Storgatan gick jag ner till nummer 50 - men hittade inget spa!!! Jag gick ett par gånger upp och ner men Näe!
Till slut gick jag in på frisersalongen och frågade om de visste något. Där fick jag veta att det inte hade öppnat än. Det var något problem med vattnet. Jamen, hur kul kändes det där, tror du?
Här hade jag precis gett bort i present till mamma - och jag åker från Linköping 6 maj. Det lär ju inte bli något Spa-besök innan 15 juni då, eller hur!? Grymt besviken blev jag... och när jag har ringt numret på kupongen kommer jag bara till en telefonsvarare och kan skicka mitt mobilnummer. Idag (24 april) har jag skickat ett meddelande till facebooksidan man hänvisar till så får vi väl se om jag får svar.


Lily Garden Spa - Inte.


Testarde sommarboots som jag var verkligen var sugen på. Dessvärre var de antingen för små eller för stora så det blev inget köp.


Framme vid stationen efter tre timmar.


Och det har blåst rejält idag. Vid stationen hade ett träd blåst ner till och med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0