25 oktober- Jordanien och Petra - ett arabiskt äventyr

Inte nog med att det var min egen avresa från Sverige idag. Det var samtidigt avresa för 19 gäster som jag mötte på Arlanda vid gaten. Alltid lika roligt att följa med gästerna från Sverige ner på plats, men det blir den enda i Jordanien eftersom jag har sex rundresor back-to-back, d v s utan avbrott (utom mellan den här och nästa då jag har två dagar extra i Amman).
 
Efter en kort mellanlandning i Wien ankom vi Amman där vi mötte Jordan Experiences representant som tog oss till hotellet där min lokalguide dök upp. Det var Firas! Han ska vara med hela rundresan. (Gillar rundresor där vi har samma buss och samma lokalguide hela tiden!)
 
Incheckning, gemensam middag och info om nästa dag då rundresan egentligen startade. Redan vid ankomsten till Amman undrade flertalet varför vi inte åkte till Döda havet på den här rundresan så var det bara att ta sig en funderare.
Jag och Firas klurade lite och kom fram till en lösning. Att inte åka upp till borgen i Ajloun utan nöja oss med borgen i Kerak, ta sen lunch och därför handla frukt i souken i Amman på eftermiddagen istället. Men det här skulle enbart kunna genomföras om ALLA 19 gäster ansåg att detta var en bra idé. Handuppräckningen i restaurangen på kvällen var inte att ta miste på och planeringen startade.
 
Efter middagen blev det horisontalläge. Det ska bli spännande två dagar nu!
 
Som jag skrev igår blev det inte många foton tagna på den här rundresa så den här dagen blir utan bilder. Lovar bättra mig till nästa rundresa som startar 4 november så håll gärna utkik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0