21 oktober - Förmiddagen: Jag undrar lite grann..

Idag var det dags att åka på hazard med brudarna. Men först lämnade jag lite mat i mammas kylskåp och lämnade bilen på hennes parkering. De skulle komma hem från Andalusien  idag.
Från Åbylund vandrade jag till Martina för att lämna lite grejer och fortsatte sedan till Milla där jag skulle hämta min egen bil.


Försöker se tjusningen med hösten där jag promenerar över döda och döende löv men har lite svårt att se den...

Jag åkte till Ikano en sväng. Där reagerade jag på H&M:s reaskyltning som är enbart på engelska. Sverige blir allt mer osvenskt. Jag blir verkligen besviken och undrar var det ska sluta. Har det blivit fult och fel att vara svensk? Allt som har varit typiskt svenskt ska ju bort, verkar det som.
Det började redan under min grundskoletid, när man plötsligt inte fick säga Negerboll längre för det var rasistiskt. Efter det har det väl ändå bara gått utför.
"Min" svenska flagga och nationalsången har fått bli synonymt med rasism, "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer" och att gå i den gemensamma samlingslokalen (som kyrkan en gång var) anses vara påtvingad religion och ska bort från skolavslutningen. Ja, sannerligen. Sverige har blivit ett märkligt land som tappar bort sin egen identitet - och det är det enda landet som jag har varit i som bär sig åt så. Till och med mina pålästa utländska bekantskaper undrar vad Sverige håller på med.

Näe, men nu är det dags att gå vidare i livet. Det här blev ju alldeles för deprimerande. I nästa inlägg träffas unga/typ nya som äldre/gamla svenskar på Hazard i Johannelund! Mycket roligare och mycket mer lättsamt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0