9 maj - RAM minnet var paj

Hostan som kom samtidig som jag landade på Samos (pga den fuktiga luften skulle jag tro) besvärade mig extra mycket i natt och  jag vaknade flera gånger av att jag just hostade. Jobbigt men jag prövar att vänta ut det ett tag till.

 

Här har jag fått ändra rutinerna för frukost och matlagning. Jag har ingen mikro eller kaffebryggare och bara en liten spis med en stor platta och en pytteliten. Istället för att förbereda kaffebryggaren på kvällen lägger jag numera tre teskedar Néscafe Gold i min medhavda termosmugg och häller upp kranvatten i en pytteliten kastrull och ställer den på spisen.

När jag kliver upp sätter jag i kontakten till spisen (för här lämnar jag varken spisen eller varmvattenberedaren på), vrider på plattan och går sedan och gör det gamla vanliga, d v s sätter på datorn. Sen blir det toalettbesök och jag försöker komma ihåg och slänga pappret i papperskorgen. Det brukar gå så där bra i början av mina vistelser här och det går precis lika bra/illa nu.

 

 

Ut i köket, brer ett färdigskivat solrosbröd (här finns inget knäckebröd), lägger ett par ostskivor (som inte smakar något. Måste hitta någon annan ost!) på och sedan ett par skivor salami. En färsk tomat skärs i klyftor och ungefär här är mitt vatten klart så jag kan hälla på det och fylla upp med min favorit-kondenserade-mjölk Noy-Noy (uttalas No-no).

 

In med frukostbrickan i sovrummet till skrivbordet. Loggar in på datorn men här finns inget internet så jag tittar på samma serieavsnitt varje dag: Revenge avsnitt 18 för kännedom och jag blir irriterad varje gång jag kommer till sista dialogen där Amanda förvånat inser att Graysons mördade hennes pappa! Men hallååååå! Det är ju det hela serien har gått ut på – att hämnas den familjen för att just ha dödat hennes pappa!? Glömde manusförfattaren bort det?

 

Samtidigt som jag ser/lyssnar bloggar jag i ett worddokument, redigerar bilder som blir kvar i datorn och äter min frukost.

Eftersom jag inte laddar upp bilder och bloggar på nätet nu så tar min frukost bara en timme. Känns läskigt lite. Jag gillar att ha min tvåtimmars startsträcka. Men istället för att gå upp 05.20 tar jag sovmorgon till runt 6.

 

 

Idag hade jag hotellcheck hela förmiddagen i Pythgagorio. Vid tolv åkte jag över till Vathi och en timme senare var jag på Apollos kontor eftersom tjejerna och jag skulle äta lunch ihop idag. Det blev supertrevlig lunch så klart!

 

Efter det gick jag till kontoret och det där med att hoppas på att datorn bara behövde vila visade sig ju inte vara helt riktigt då. Men vid fem hade datateknikern Georgos fixat mitt problemet som var RAMminnet samt sett till att jag säkerhetskopierade allt till min lilla USB! Jag blev så glad över att ha en fungerande dator igen att jag satt kvar och jobbade en timme innan jag vände hemåt.

 

 

Där blev det matmugg och rosévin för att fira, därefter 21 Jump Street och horisontalläge. Och idag valde jag att veckla ut lakanet och filten, bädda runt madrassen. Tror jag skippar inköp av täcke. Det är ju trots allt en onödig utgift när jag faktiskt har ett lakan, en filt och ett fleeceunderställ!

 

Antal steg: 20163


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0