5 maj -Tillbaka

Klockans alarm startade 02.30 men då var jag redan vaken. Jag sover ofta oroligt före en avresa så. Packade ner övernattningsgrejerna och gick och åt frukost.

Den var jättebra för att vara ett enkelt Hostel! Du får en bricka med ost, kort, skinka och sallad sen får du plocka tomater och gurka och lite annat från bänken och färskt grovt bröd. Till det bryggde jag en kaffe latte i automaten. Att den typen av frukost dessutom serverades klockan 02.45 var nog det bästa av allt.

Jag har bott på andra hotell runt Arlanda genom åren och de serverar minsann inte så tidigt och vill man ha något kanske det blir en kaffe och ett kex, eventuellt smör och bröd!

Näe, dit kommer jag definitivt åka tillbaka. De hade ju dessutom gratis internet!!!

 

 

På Arlanda var ju allt som vanligt. Skillnaden idag var nog egentligen att jag handlade än ett läppstift.

 

 

När jag sedan satte mig på planet och skulle plugga in mina hörlurar upptäckte jag att SAS har inga uttag för dem!!! Att de inte har TV-skärmar förstår jag, men att det inte ens har tillgång till radio gjorde mig en smula besviken.

 

Alla ordentligt fastspända men det blev tysta 3,5 timme, alltså.


Maten jag köpte var okej...

 

Jag hade en mellanlandning och den var i Athen. Den var så kort att man frågade efter mig i incheckningskön. Du förstår, jag behövde ett nytt boardingcard och de har inget ordenligt transitområdet så jag fick gå ut genom tullen och gå till incheckningen för att få ett. Sånt tar tid.

Sen var det igenom säkerhetskontroll igen och när jag väl kom fram hade man börjat boarda planet. Men hann, det gjorde jag ju!

 

12.11 landade planet på Samos


Det var Pavlov som mötte mig. Det var extra roligt eftersom man sagt mig att han inte skulle hinna komma. Jag kvitterade ut min lilla Hyundai (och bara det var ju som att komma hem!) och vi åkte direkt in till Pythagorio, mötte Despina (lägenhetsägarinnan) där jag genast fick tillgång till lägenheten. Och dröm om min förvåning! Jag fick lägenhet MITT i centrum. Så har jag aldrig bott. Inte ens lägenheten på Vasavägen låg så mitt i centrum!

 

Det var ju lördag lunch när jag kom så ingen hade direkt tid med mig. Men jag har ju varit där förut så jag in med bagaget i lägenheten, som plockades upp på tjugo minuter (jag har ju inte så mycket med mig), sen in i bilen för att åka på tur. Här är några bilderna från min eftermiddag som var mellan Pythagorio - Mytilini - Vathi - Pythagorio.

 

 

Innan jag vände hjulen hemåt handlade jag mat på Lidl och det varuhuset som ligger mot flygplatsen. Och det är verkligen dyrt att köpa prylar här. Tur att jag kom ihåg det och har med mig lite.

 

 

Jag stannade till och svalkade av mig med ett dopp på Potokaki Beach. Varmt i vattnet? Nej, inte alls. Kanske 19 grader, eller nåt.

 

 

Det blev ingen matlagning idag. Jag upptäckte att det inte fanns någon vass kniv så att skära köttet gick liksom bort. Sen var skärbrädan inte särskilt fräsch så det måste jag definitivt köpa en ny!

Köpte istället Gyros med pommes på kvällen. Och för det fick jag betala €8.50. Nu räckte fläsket och löken till två matlådor också så det må vara hänt men det där får inte bli någon vana!

Annars har priserna inte gått upp på fem år, kan jag meddela. Du kan fortfarande få en Gyros i pita för €1,80!

 

Bild från min minialtan där det egentligen bara står ett bord. Stolarna kommer från köksdelen.

 

Antal steg: Mätte inte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0