24 maj - Kuşadası, nu kommer jag tillbaka

Utflykt till Turkiet! Hade 8 gäster med mig varav två skulle till Efesos. Vi lämnade ett molnigt Pythagorio, glada över att inte behöva var där idag :)

 

De andra gick i Kuşadası och shoppade. Det hade jag också tänkt men så blev det inte helt. Jag gick visserligen och köpte mina kostymbrallor som jag hittade på tredje stället jag var inne på. Sen in i bazaren som var jättelugn. Tidigare har jag varit påpassad av inkastare men de lyste med sin frånvaro. Gästerna hade inte upplevt samma sak riktigt och trodde det var för att jag var igenkänd. Inte vet jag. Det är kanske lite för länge sedan jag var där men nog kändes det schysst att vandra omkring i gränderna och bara säga Merhaba och Nasilziniz (hej och hur mår du).

 

Pythagorio med ännu en dag inhöljt i mörka moln

 

Lugn överfart och vi kom in till staden runt tiohugget som planerat.

 

Kuşadası hamnen med butiker

 

Den borgliknande byggnaden man möter är ett hotell idag och krigsmonument finns det gott om i stan.

 

Vår lilla båt ligger inklämd mellan gigantiska kryssningsbåtar som tar allt från 2500 - 5000 pers!

 

Ett monument till samt den offentliga stranden. Inte så fin men badbar!

 

Man har gratis utomhusgym, lite mer avancerat och större än det i Pythagorio som du ser, samt stora lekplatser längs med strandpromenaden.

 

Jag gick och fick naglarna gjorda - inte helt bra använda €40 kan jag avslöja eftersom jag tappade tre naglar efter exakt en vecka... De skulle vara tre månader, stod det. Det måste vara om jag inte använder händerna, antar jag!


Den stora bazargatan innefattar fontän, monument och så klart, en moské som jag fick privilegiet att höra utrop ifrån en gång under min vistelse. Alltid lika hemtrevligt! Jag passade på att köpa min Chanel 5 på D&P, samma butik som finns på flera ställen i världen, bland annat i på Jema el Fna där jag köpte senast. (http://dpperfumum.com.tr/)

 

På hemvägen uppstod ett riktigt oväder. Det var regn och halv storm. Hörde att gäster hade blivit sjuka. Själv satt jag med turkiska åksjukepiller, vindjacka med fleecetröja under samt handskar på ute på däck hela tiden och märkte mest att jag blev blöt.

 

Och vinden piskade in vågorna in över Pythagorios hamn

 

Men summa summarum blev det en väldigt trevlig dag. Gillar Turkiet och det lär inte dröja länge innan jag åker tillbaka igen! Men jag skippade Eurovision Song Contest även denna kväll, du!

 

Antal steg: 20 399

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0