14 juni - Soluppgång i Ireon och snorkling i Limnionas

Jag bestämde jag mig för att åka till Ireon och se lite soluppgång! När jag åkte var det visserligen varmt men när jag kom därifrån var det JÄTTEvarmt!


Dammen utanför Pythagorio påminner mig lite om Indien och palatsen där - fast de är ju LITE vackrare då.


Flygplanen nästa landar på husen känns det som.
En väldigt centralt belägen flygplats är det iallafall.


Heraion (Heratemplet) utanför Ireon var så klart stängt så här dags men det är klart att ni ska få se några ruiner idag.



En vanlig syn på Samos är övergivna hus. Får man inte summan man begärt överger man dem visst hellre... Återkommer om det lite längre ner.


Så var jag då framme i byn Ireon. Man kan ju låtsas att det här är Imbrasosfloden
där gudinnan Hera föddes - fast egentligen låg den nog lite längre bort, den.


Vyer över Ireons hamn


Hittade några väldigt glada jakthundar i en liten inhängnad. Undrar vad de får jaga?



På väg mot Pappas Beach...

Utanför Ireon ligger Pappas Beach. Det är dessvärre RIKTIGT dålig väg dit så promenera gärna... fast det är ganska så långt från hamnen, kan jag berätta. Alternativet är att hyra jeep, förstås.





Det var JÄTTEVARMT att gå upp till bilen igen. Tur jag hade mina våtservetter med mig!


Efter turen till Ireon bestämde jag mig för att åka och snorkla i Limnionas.

(Parentes)
Det är i Ireon det är musikfestival varje år. Här är en video från 2011. Har dessvärre inte ljud på datorn så jag vet faktiskt inte hur det låter!


Inspelat i Ireon förra året



Innan jag åkte vidare var det dags för tankning - bara att sitta kvar i bilen och vänta till det var färdigtankat.


Och i Chora fann jag ett olivträd som påminde mig om det omslingrade paret i myten

Så blev det då snorkling i Limnionas. Stranden är smågrus och det är stenar man går i - sedan är det sand. Runt omkring är det klippor och här hittar du klaraste vattnet på hela ön. Bästa snorklingen alltså!





Jag stannade där någon timme bara. En nedrans broms surrade runt mig när den inte stack, och gjorde att det inte gick att slappna av. Istället åkte jag vidare till Mystic Ocean för en sallad och lite solstol.


Stannade och tog kort på bästa stranden, om man gillar sand!


Och så var det ju det där med hus. Tänkte jag skulle visa ett exempel på ett hus, som jag gärna skulle köpt om de inte begärt ett fantasipris:  300 000€!!! Fatta! För det skulle jag få ett nytt, stort, jättefint hus hemma i Sverige!


Ett nerslitet hus med renoveringsbehov på cirka 70 kvadratmeter, visserligen med havsutsikt (och en parkeringen med sopstation, skall tilläggas)...



...med en vildvuxen liten trädgård på kanske 400 kvadratmeter, med några olivträd och ett par fruktträd.
Uppskattat värde enligt mig: 10 000 €. Det hade jag lagt upp utan att blinka. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att köpa det där lilla huset! Men, men... Yepp, många överskattar värden på hus här, helt klart!

På kvällen sammanstrålade jag med Ioanna från Göteborgskontoret och hennes väninna för en drink på Gregory´s - utan dator! Det blev alltså inget bloggande igår... men att det dröjer ibland har ni väl vant er vid!

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej! Hittade din blogg när jag satt och googlade på Samos.. kul att följa en blogg från en ö man förälskat sig i ;) Har bara en liten fråga, Airtours har ett hotell i Karlovasi, Samaina Inn. Skulle vara kul om du skulle kunna fota lite i Karlovasi/hotellet? Har varit på Samos många gånger nu och stannat de flesta av gångerna i Karlovasi. Tycker det är så kul att ni har ett hotell där, i en ort som abslolut inte är upplagt för turismen utan där man kan uppleva det grekiska vardagslivet!



Ha det fint!

/Anna

2012-06-15 @ 13:37:39
Postat av: Maria

Hej!



Vad roligt att du har hittat "hem" till mig! Det är klart jag kan ta lite kort från Samaina Inn och dess omgivningar. Nu ska jag bara hastigt hem till Sverige så det kan komma att dröja någon vecka innan det kommer. Men håll utkik på bloggen. Det kommer!



Ha det bäst!

//

Maria

2012-06-16 @ 08:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0