4 juli - Örundturen på Samos

Tänkte slå ett slag för örundturen här på ön. Den är ett perfekt sätt att uppleva och få reda på saker och ting när man aldrig har varit här förut!
För att du ska få se lite utav den, åkte jag med på den idag. Airtours arbetar tillsammans med Apollo med den, och det var Ricka som hade den denna veckan! Här är lite bilder från min dag med henne!
 
Wakey, wakey. Rise and shine!
 
Jag satte mig med mina gäster OCH två av mina rundresegäster i Vietnam i november. Det var ett kärt återseende!
 
Timis Stavros, ett av de äldsta klostren på ön, började byggas 1582 men sin nuvarande form är från 1838. Den 14 september varje år är det festival här! Idag fick jag nöja mig med att dricka från fontänen och bli befriad från mina tidigare synder. Känns ju himla fint!
.
 
Byn Koumaradei är känd för keramik. Örundturen stannar där man dels kan se traditionella mönster och bruksföremål men också en annan teknik, Raku, som kommer från Japan.
 
I Pirgos har vi en byvandring. Här tog jag en youghurt med honung. Ingen hit, dock! Den yoghurten jag fick var den 3%-iga. Det ska vara Total 10%, hallå!
 
Vid min favoritbiodling fyllde jag på min honungsreserv. Perfekt till marinader (ja, jag använder bara honung till matlagning, jag).
 
I Platanos var det lunchstopp. Jag käkade moussaka hos Leon med busschaufförerna. Av Leon själv fick jag hans vita hemmagjorda, halvsöta vin. Får la fundera på vad jag ska ha det till. Är ju inte så förtjust i sött, som du vet.
Innan jag lämnade bergsbyn drack jag av vatten i källan från 1837. En av många myter om vattnet berättar att dricker man av det blir man kvar på Samos och gifter sig. Känns något verklighetsfrämmande för egen del, dock.
 
Sen var det dags för vinprovning i Karlovasis vinfabrik. Sju sorter blev i rasande tempo idag, men jag stannade vid fyra. De fyra sista är nämligen söta, nästan som sherry. Men ETT tog jag en slurk av - Anthemis, nattvardsvinet - och där började jag känna mig något Helig. Jag menar, först befriad från gamla synder och sen nattvardsvin... Men var fanns oblaten?
 
En kall och god Frappe blev det i Näktergalsdalen!
 
Örundturen avslutas med en promenad på egen hand i Kokkari.
 
Det här är bara ett axplock av vad du får se... och så klart, veta. Passa på att haka på nästa gång du kommer, vettja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0