5-6 januari - Albatros reseledarseminarium

Albatros hade samlat 50 något frusna reseledare från Sverige och Norge i dagarna tvenne. Redan tidigt på dagen insåg föredragshållarna att vi tyckte det var kallt i lokalen. Det var klart lätt att få igenom förslaget att ge ut nya jackor redan runt lunch dag ett, istället för dag två som sista punkt.
Det var däremot inte lika lätt att hitta en bra storlek. Antingen satt den för tajt... eller så var den för lös. Jag tog en Dam stl M först som satt som ett falukorvskinn, men hittade till min stora glädje en Dam stl L vid ett senare tillfälle. Du förstår, att vara hemma i Sverige föranleder garanterad viktökning (japp, det är ostbollarnas "fel") och alla gram sätter sig runt magen vilket gör att det nog är bättre att ta en storlek större.


Dam stl M satt som ett korvskinn över denna lekamen...

Vi hade föreläsningar i olika ämnen båda dagen.
Intressantast? Helt klart de två "Crash course" i geovetenskap med Åsa Övrelid på dagen och i zoologi med Mogens Trolle på kvällen!

Här är lite bilder från besöket från Zoologiska museet!
Herr Mogens började besöket med att ta oss med ner till Valkällaren, ett rum dit inte många besökare kommer.


Mogens började sitt föredrag i källaren bland gigantiska valskelett


Vi fortsatte i de övre regionerna med teori


I föreläsningslokalen skulle man kunna tro att det var en Dinosaurie som hängde på väggen, men det är faktiskt en Bardval...


Isbjörnar ser ju så goa och snälla ut - men det är de inte


Från föreläsningssalen begav vi oss på en guidad vandring från pol till pol, något som gjorde att vi fick se "våra" djur allihop, oavsett vilken världsdel vi jobbade i. För här fanns representanter för världens alla hörn!


En välbekant figur! Nu var den här i och för sig tre gånger så stor mot den jag hade besök av i Thailand


De söta små näbbdjuren är faktiskt utrustade med gift som kan döda en hund och ge oss våldsamma smärtor! Inget att klappa, alltså!


Någon som har sett Lejonkungen och känner igen Pumbaa? Japp, det är ett vårtsvin, det! Betarna är egentligen deras utväxta hörntänder
.

Efter föreläsningar och grupparbeten i användbara ämnen var vi fullmatade med intryck och det var nästan skönt att säga 'Hej då' till kollegorna och börja jobba med nästa fokus. Mitt är ju Indienrundresorna som startar på måndag.


Köpenhamns stadsmuseum har en utställning med Skrot (Skrald) och hade krierat ett roligt monument utanför

Klockan 18.37 satt jag på tåget tillbaka till Linköping igen. En taxi mötte upp och vid halv elva var jag i horisontalläge i sängen. Per frågade om jag tyckte det varit värt resan till Köpenhamn. Han visste att jag varit lite tveksam eftersom det var så nära inpå min avfärd till Asien. Och ja, det vill jag mena!
Nu har jag träffat kollegor, lärt mig lite nytt - och så gillar ju jag att resa oavsett om det gäller kort eller långt avstånd :)

Antal steg: 5/1 21909 (hehe gick vilse ganska så mycket när jag skulle till föreläsningen)
Antal steg: 6/1 5478

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0