4 januari - Mod Køpenhavn

Fixade det sista som skulle fixas innan avresa till två utbildningsdagar i Danmarks huvudstad. Det är med blandade känslor jag åker iväg så här nära inpå Indienturerna men samtidigt gillar jag att lära mig nya grejer.

Det jag gjorde på morgonen - förutom det vanliga - klicka länkar på Pointshop och GratisBio, blogga, svara på mail och chatta på FB - var att bli medlem i det där Kundkraft och jag valde rörligt elavtal ett år. Så får vi se vad det gör i pengar. Ringde även Länsförsäkringar om hemförsäkring och fick beskedet att jag inte behöver någon eftersom jag inte ska vara skriven där utan bara ha den som övernattningslägenhet och redan står med på en hemförsäkring. Så nu är allt klart vad gäller lägenheten!

Jag betalade även mina vansinnigt spännande glas, inköpta på Tradera. Det är fyra stycken Eisch-glas!!! Och för dig som inte har en aning vad som gör dessa är så fantastiska har jag lagt in en länk. Jag ser i alla fall fram emot att få dricka allt från juice till drink till vin i dem!
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=2359&art=1798419

Vid tiohugget åkte jag in mot Linköpings centralstation med övernattningstrolleyn och datorn i axelremsväskan. På vägen åkte jag in till Lambohov och lämnade grejerna till svärmor, åkte till Statoil där jag tankade upp bilen och köpte en Sub med kyckling och bacon (helt okej macka, förresten) och sen vidare mot Milla. Hon skulle följa med mig till stationen och sedan ta över bilen ett par dagar igen.

Jag var i god tid till tåget men jag väntar hellre på en station än att komma med andan i halsen. Och med kom jag. Snabbt upp med jackan på hyllan, upp med datorn i knät - och så var allt som vanligt igen... typ! Jag undrar om jag är en av de mest enkla människor att göra glad? Ge mig ett eluttag, WiFi och någonstans att sitta så är jag tillfreds. haha



Men det skulle komma att bli en något annorlunda eftermiddag, trots allt.
För där satt jag i godan ro och hade börjat skriva på detta inlägg när telefonen ringer och det är Philip i andra änden. "Nu har jag en ytterligare Indientur till dig", sa han.
Och så började vi prata upplägget för våren (igen! För som du vet, i det här jobbet ändrar sig saker hela tiden). Planerna slutade med att jag inte mellanlandar i Sverige någonting mellan 5/2 och 5/4 utan är på resandefot i två månader på raken. Eller njae, jag har ju ett månadsuppdrag i Hua Hin sista tiden, förstås. Men detta innebär att jag inte är hemma till inflyttningen den 5e april. Men vad gör det! Lägenheten står kvar, ju!

Mer då? Jo, jag råkade trycka på Bud-knappen på Tradera på en kaffebryggare från Mr Russel Hobbs som är supersnygg men egentligen är för stor för mitt kök. Men SNYGG är den! (Se den på Russell Hobbs hemsida HÄR) Fast jag hoppas nästan att jag inte vinner den. Att ge över 600 spänn för en kaffebryggare känns ganska så vansinnigt.

När jag åkte på Öresundsbron fick jag syn på en regnbåge. Yepp, det regnade sedan i dagarna tre. Stormen Emil ankom Köpenhamn samma dag som jag kom dit.


Fick syn på en regnbåge som fick vara med på bild

Tre och en halv timme efter avfärd från Linköping ankom jag Köpenhamn och tog en taxi till hotellet. Det var ju sen eftermiddag och lite tidigt att gå och lägga sig så jag tog en promenad i rusket på Vesterbrogade, fotade lite och hoppade in i den roliga butiken Tiger där jag handlade födelsedagspresenter och julklappar.



På Irma, som var nog den dyraste Irma:n i Köpenhamn köpte jag min kvälllsmat: Lufttorkad skinka, körsbärstomater och chips. Det var visst en organisk Irma jag hamnat i fick jag reda på sedan...


Organisk Irma = Sant

Jag skulle dela rum med en okänd kollega men det visade sig att hon skulle komma dagen efter så en natt fick jag för mig själv, något som självklart välkomnades med glädje. Jag vet inte om det har med åldern att göra men det där med att dela rum med någon är inte helt min grej...


Antal steg: 18113

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0