24 januari - Agra med Röda fortet och Taj Mahal

Vi ser alltid till att vara tidiga på våra första besök. Ju längre man väntar desto fler människor hinner komma dit, ju!

Efter Röda Fortet åkte vi till Taj Mahal, den stadiga favoritpunkten på resan. Och det förstår jag. Jag fick frågan om jag någonsin blir trött på att se platsen men näe, det är nog mer tvärtom för man ser alltid nya detaljer där man går. Eftersom gästerna får egen tid här så hinner man se lite nytt varje gång.

Idag gjorde jag ett svep på utställningen om Indien från forntid till nutid till exempel. Den har inte direkt med Taj Mahal att göra, men är man intresserad av historia och har sett graven tidigare så...


Ingången mot taj Mahal


VY från Taj Mahal mot ut/ingågngen. Vacker den också, eller hur?


Vi hann också åka ner till de som arbetar med intarsia i marmor så gästerna kunde få se lajv hur det har gått till både i Röda Fortet och Taj Mahal när man fick dit ädelstenarna i väggar och tak!

Idag var sista dagen i Indien för både mig och gästerna. Imorgon skulle vi resa hem tillsammans - iallafall till Helsingfors där vi skulle spridas ut olika slutflygplatser.

Vår indiska afton bestod av mig och några gäster i saris (som vi fick påkläderska till i mitt rum), bussaronger och skjortor, god mat, skratt, tal och glada tillrop - och här fick jag bland annat smeknamnet "Kungsfiskaren" för att jag var så speciell och färgstark hahaha Underbart!
Tack snälla Lars-Erik för liknelsen vid indiensk nationalfågel! Det värmde gott!


Antal steg: 5192 - lite snålt idag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0