20 januari - Pushkar

När jag tittade ut på balkongen på morgonen möttes jag av en apa som tittade in. Även denna dag var hon inte glad över att se mig och med vetskapen att jag var rädd och inte skulle komma ut, satte hon sig lugnt och kikade ut över området.


En arg langur är en arg langur.

På förmiddagen åkte vi till en liten landsby för att ta en liten promenad och se hur man lever där. Vi visste inte om vi kunde få besöka ett hem men en av de som följde med oss till Krishna-templet släppte in oss till sig!
I byn kunde vi även besöka en grundskola som har undervisning enbart på Hindi.

På förkvällen satt vi oss alla i kamel-kärrorna och begav oss ut i Thar-öknen.


I norra Indien är det vanligt med kamel som dragdjur. Jag satt säkert bredvid kusken bakom baken. Jag är lite rädd för de tjuriga djuren får jag erkänna, och nästa ekipage hängde oss i hälarna...


Vi stannade vid ett av Pushkars camps med "badrum" bestående av toalett, handfat och dusch som en modernt konstnärlig installation. (Här kan du läsa om festivaler i Pushkar under 2012: http://www.journeymart.com/holidays-ideas/festivals/pushkar-fair.aspx, http://www.journeymart.com/holidays-ideas/festivals/pushkar-fair.aspx

Det var Pushkar Palace, vårt hotell, som ordnade mat och underhållning och här inföll något som liknade sällskapsresan: Hopp och skutt runt lägerelden med dansgruppen. Läskigt - men nog fick vi som var med, upp värmen lite grann. 

Antal steg: 4337

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0