8 december - Promenad i Aqaba

Ja, idag bemödade jag mig verkligen att ta lite kort från stan. Häng mä!
 

Sherif al-Hussein Bin Ali-moskén ligger mellan Down Town o havet och byggdes 1975.



Vi stack in huvudena på bageriet. TÄNKTE köpa Barazek (kakor med sesamfrön) och ta med hem, men hoppade över det. Ångrade mig lite efteråt men hittade receptet ifall andan, mot förmodan, faller på. (Recept på Barazek hittar du här)


Utanför en av möbelaffärerna stod ett prydnasskepp. Jag kunde inte låta bli att undra i vems hem det skulle passa. Och så provade jag vinterkappor men hoppade över att köpa den här. Hittade en lite senare som tyvärr var två nummer för liten och det retar mig för den var, låt mig säga, skitsnygg!


Tog en sväng genom Princess Salma-parken i sällskap med Aqababor. (Lilla Salma är kungen Abdullah II:s näst yngsta barn o äldsta dotter född 26/9 år 2000.)


Idag blev det Hamburgare från Burger King på menyn. Har ni familjemenyer i Sverige också? Det var iallafall första gången jag såg det...


haha "NYA" Seven Eleven hittar du i Aqaba. Visste inte att det fanns ett gammalt och ett nytt sånt, faktiskt.


Shishacafeet vid parkeringen där bussen går ifrån och så stora Arabiska revoltens flagga som numera vajar på 5e högsta flaggstången i världen - 130 m - vilket faktiskt innebär att den är högre än flaggstången i Amman :)


Och så måste jag nog berätta om projektet man bara pratade om för ett par år sen. Nu har man börjat, serrö. Ett plank som gör reklam för Marza Zayed- projektet omger 3,2 miljoner kvadratmeter. Men vad rör det sig om då?
Jo, emiratet Abu Dhabi går in med pengar för att utveckla Aqaba med mål att Marsa Zayed kommer att bli en av Jordaniens turistiska landmärken. Så man kan ju gissa hur det kommer se ut 2014 när första delen ska stå klar!Dethär står att läsa på projektets hemsida:
Det ska byggas höga bostadshus, butiker, rekreationsområden, affärs-och finansiella distrikt och högklassiga hotell. De äger dessutom 2 km av stranden intill hamnen, där man planerar flera småbåtshamnar och en kryssningsbåtshamn.
Vad tycker jag då om detta? Ja, jag älskar ju utveckling och det här kommer ge arbetstillfällen och ge pengar till landet. Sen föredrar jag inte "låtsasområden" men man måste ju ta det onda med det goda, eller hur?
Vill du veta mer? Gå till exempel till http://www.marsazayed.com/public/


Det är en tredelad hamn i Aqaba och jag gillar speciellt skylten som visar ner till person-hamnen.
Och på fotot till höger ser du uppfarten till Marina Plaza i Tala Bay - som förresten också ligger i ett sånt där "låtsasområde".


Och innan jag gick upp till mitt rum passade jag på att ta några bilder från området!
 

Och så ett par bilder från min balkong, som jag hade sista helgen i Aqaba. Den t vä är tagen på morgonen och den t hö vid solnedgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0