9 augusti - Shit, jag kommer tappa håret!

Ja, ibland är jag ju som bekant lite väl spontan. Och idag inträffade dylik händelse.
Jag fick för mig att, eftersom jag ändå inte får några gråa hår, kan jag lika gärna färga håret. Annars har jag ju tagit ett principbeslut att inte färga eftersom jag VILL bli går hårig.
 
Sagt och gjort. Iväg till Cash & Carry, ner i källaren för att botanisera bland färgerna - butiken erbjuder två märken. Det ena var hälften så dyrt som det andra. Det dyrare hade text på både grekiska och engelska och i min enfald trodde jag att den billiga också hade det. Noop, så var ICKE fallet!
 
När jag kom hem och öppnade förpackningen låg där två tuber och det skulle vara Kastanjfärg, ett par plasthandskar och en grekisk instruktion med en massa klockor som indikerade att saker och ting tog olika lång tid...  Om det skulle vara på torrt eller vått hår kunde jag inte utläsa. Och jag var alldeles för bekväm för att gå ner och fråga någon på byn. Näe, man måste ju chansa lite i livet, va?
 
Så jag blandade väl innehållet i tuberna i en djup tallrik med en plastpåse över, Smetade in geggamojan i torrt hår och lindade in håret i påsen från ovan nämnda butik - och väntade.
 
 
En plastpåse kan vara bra till mycket och de första minutrarna var jag ganska nöjd och glad, måste jag medge.
 
Efter ett par minuter började det bränna i hårbotten.
Efter ytterligare minutrar började jag bli lite orolig.
Några minuter senare misstänkte jag att om jag satt väldigt mycket längre skulle jag tappa håret varvid jag började dra i håret genom påsen. Okej, än så länge satt det fast!
När totalt 20 minuter hade gått bestämde jag mig för att inte riskera håravfall och gick in i duschen.
Och när jag tittade mig i spegeln var håret allt annat än kastanj. Det var mer åt det svarta hållet! Och det har jag inte haft sedan 80-talet...
 
Är kastanjer svarta?
 
Ja, det blev ju inte som jag hade tänkt mig kanske. Men håret satt kvar och hårfärgen passar trots allt till detta ansikte.
 
På kvällen gick jag på Beyond med Mariann, Claus och tre av mina gäster där jag tog en drink till Synöves och Jessicas (kollegor på huvudkontoret) ära. Hade lovat att göra det! Och det fick bli en Lemon Drop.
 
Skål, Synöve och Jessica!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0