5 augusti - Firande av "Slaget vid Mykali 1824"

Idag blev det hektiskt med välkomstmötena. Jag var tvungen att vara tillbaka innan klockan 17.00 i Pythagorio för att kunna komma in med bilen i byn. Därefter skulle vägarna stängas av.
 
Och jag hann komma hem till straxt efter 16. Jag hade fått info att Aramis skulle vara stängt söndag och måndag så jag hade lagt om min service. Det visade sig inte alls stämma med verkligheten märkte jag på kvällen. Ja, ja. Det här med information är inte grekernas starkaste sida...
 
Jag var hemma och tittade på en dokumentär om Pesten (himla intressant faktiskt) och gjorde mig så småningom redo för att åka med i båt-paraden. Tjugo minuter innan jag skulle gå fick jag för mig: Näe, om man skulle ta och klippa lite lugg kanske? Sagt och gjort. Med papperssaxen tog jag tag i halva... och blev så himla nöjd med att bara göra halva, så jag stannade där!
 
Halv lugg = helt okej för mig!
 
På väg ner till hamnen svängde jag in på Aramis för att höra hur det var med Yannis. Han hade fått uppsöka sjukhus häromdagen för smärtor i handleden, men satt där nu med sina rosa Ibuprofen och mådde mycket bättre!
 
Barbie-tabletter kallar han dom för de är riktigt, riktigt ceriserosa!

Nere i hamnen var det som vanligt. Klockan var ju inte så mycket så det var nog lite tidigt för folket att komma ner. Å andra sidan var den vanligaste kommentaren, att det var färre människor i hamnen över huvudtaget under detta firande.
Och så kommenterade man flaggorna på båtarna - bara reklamflaggor! Apollo, Mile, Oad, Tui m fl (Airtours har inga flaggor annars hade vi säkert varit en av "syndarna", 
Det skulle så klart varit grekiska och turkiska! Det var det visst ingen som tänkt på, nä.

Vid Captain's bar klev jag på den stora träbåten och satte mig till rätta, och såg på när Lisa och de andra förberedde baren för avfärd.
 

Njöt av utsikten och att se andra arbete - men får erkänna att jag kände mig lite lat över att inte behöva göra något.
 
Och så lämnade vi då Pythagorio för att åka till Samos Marina och hämta upp mina och andra bolags gäster!
 
Pythagorio när mörkret börjar lägga sig.

Och så kom vi tillbaka när det var kolsvart, en halvtimme senare. Nu med sex andra båtar bakom oss. Vår båt åkte nämligen först (och var störst) i paraden!
 
I Pythagorio hördes kanonskotten vina och blixtarna sköt vilt
 
Plötsligt började våra båtar BRINNA (av röda facklor)!
 

Grekiska flottan är träffad!!! Bomber och granater! Vi måste ge igen!
 
Och där sprängs båten (som symboliserade turkarna förstås).
 
Segern firades sedan med fyrverkerier över hamnen.
 
Kapaow! (hehe Milla minns du spelet Croc? Krokodilen med svischande svans och "Kapaow")
 
Och när det var slut åkte vi tillbaka med gästerna till Marinan (fast jag och mina gäster stannade kvar båten tillbaka till Pythagioro hehe). Och från hamnen gick jag direkt hem. Det väntade en tidig morgon med hotellservice!
 
En kul sak som jag har glömt att berätta. En gäst i Karlovasi frågade mig om det var jag som bloggade från Samos. Och det var det ju så klart! Han hade varit inne och läst mina inlägg innan han kom hit. Var inte det kul, så säg!?

Kommentarer
Postat av: Millan

Jo, nog minns jag croc alltid, himla söt liten varelse :p

Svar: haha aa och jag hör hans Kapaow haha
Maria

2012-08-06 @ 13:55:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0