8 april - Dags för ännu en hazard

Mamma hade åkt till sommarstugan och Svärmor avstod från dagens hazard. Men övriga entusiaster, mig själv inkluderat, hade en himla kul eftermiddag som dessutom varade i 4 timmar. Nåja, fem för Pella som hade tagit fel på klockan när hon åkte hemifrån haha.

Men först hade jag en morgon och en förmiddag att beta av.
I ett hastigt ögonblick bestämde jag mig för att promenera till Citygross. Nåja, hastigt och hastigt. Det var liksom nödvändigt. Mjölken var slut och hade jag inte den så skulle det varken bli mousse eller kaffe.
Det tog 30 minuter enkel tur.


I vintermundering och med kuvertet för TRISS' autogiro var jag redo för Mobilia

Det blev en trevlig promenad genom villaområden idag. Har en annan väg som jag kan gå men den får jag kolla en annan dag. Tror den kan vara något kortare.


T vä. En svensk idyll. Mantorp har många fina små hus!
T hö. Vid ett tillfälle var jag tvungen att välja väg - och valde den rätta genom skogen



Passerade förresten Mantorps travbana dit jag ska på Tjejkväll den 23e med Pella, Tina och Annette. Men inte hade jag sett de fem bänkarna vid Mobilias parkering tidigare!

När man promenerar upptäcker man fler saker än när man åker motordrivet fordon.
Dröm om min förvåning när jag upptäckte att det går en buss från Mantorp station till Mobilia! Nr 653 och 666 (!). Glimrande. Jag behöver inte gå fram och tillbaka med min nyinköpta shoppingbag om jag inte vill.


Noterade att man hade en anslagstavla med information om det som händer i köpcentret på pelaren vid ingången. Den har jag inte sett tidigare. Ja, och så var det ju det där med shopping. Det blev lite mer än mjölk, ja. Till och med en Bingolott kom med hem!


Blev akut hungrig och köpte med mig en Tacorulle - himla god. Den var slut i höjd med Jerns reklam. Tog förresten samma väg tillbaka. Hade ju inte tid att gå "fel" idag!

Jag har inte visat hålet mellan balkongdörrarna, men det finns där. Och idag fick det tjänstgöra som kylfunktion av pastasallad och såsen ett tag. Jag var lite tidig att förbereda maten upptäckte jag.



Kvart i två ringde min telefon. Det var Pella som var vid Mobilia - en timme och en kvart för tidigt. Hon hade trott att Patrik inte hade ställt om klockan i bilen... haha Ja, så det kan bli! Det innebar att jag fick sällskap under matförberedelser och sopsortering i soprummet på gården!


Precis då Pella ringde var jag i full gång att olja in Bekväm-hyllan. Det blev himla bra, kan jag berätta!

Vid utsatt tid dök Tina, Monica, Mira och Annette upp med sina paket och snart var köksbordet fullt. Vi hade ju ändrat till fyra paket var. (Aaa, vi gillar paket, vi!)


Pella hade med sig en åttakantig tärning som vi använde i första omgången


När alla hade till förskansat sig fyra paket var, blev det dags för kycklingpastasallad.


Jag tror aldrig vi har ätit så himla länge - och babblat mellan omgångarna. Det var väldigt trevligt! Men till slut blev det dags för riv och slit. Jag satte timern på 17 minuter hehe


Solcellsdrivna lampor, teflonpapper till ugnen och uppblåsbart fotbad blev nog dagens mest attraktiva föremål även om andra grejer vandrade mellan oss.

Mesta vinnaren *tamtara* blev Mira!



I vår hazard är alla vinnare!
Fr vä, ö raden: Mira, Tina och jag. U raden: Pella, Annette och Monica

Efter hazarden blev det Mango och passionsmousse med färsk passionsfrukt, kaffe eller té - och ytterligare en massa prat om livet - och döden!


Efterrätten Mango och passionsfruktmousse rekommenderas tillika Entrén (som jag fortsatte mumsa i mig senare på kvällen) Vitlöks- och persiljekryddad Crostini med fetaost, lax och en dutt dill!


Straxt före sju hade mina vänner gått och festen var över.


Party is oooveeer!

Men straxt före halv åtta hade jag diskat två omgångar, fällt ihop köksbord och flyttat tillbaka till ursprunget och satt upp TV:n där jag planerade se BingoLotto för första gången på sisådär en tio år.


Disken avklarad!

När jag skulle fälla ihop köksbordet kom jag på att jag kunde kontrollera hålen. Det visade sig nämligen att jag satt pluggen i fel hål haha. Så jag ner på golvet och ålade mig under och fick se att jag satt pluggen i ett skruvhål. Men orka det liksom! Dessutom noterade jag att det inte står Norden på klisterlappen från IKEA. Där står Björkudden!? Eh, Björkudden är ett barbord. Misstänker att bordet faktiskt är felmärkt... Nästan lite roligt.


Björkuddenmärkt Nordenbord


Städning, disk och tillbakamöblering klar!

Ja, sen var det ju det där med Bingolotto. På "gammeltiden var det inga krusiduller. Det var en lott som man vecklade ut, inget mer. Så när första Bingon startade vecklade jag ut min lott - men hallå, var fanns Bingo Ettan??? Men så hittade jag en bingorad och tänkte; Aja de har väl gjort om så att alla spelen är på en och samma bricka. Vad bra! Då ökar ju chansen att vinna. Ack, så enfaldigt!

Efter 15 nummer uppmärksammade jag att det fanns en perforering på lotten. Undrar vad den var bra för?
Då, som först, började det gå upp för mig att innanför fanns nog bingobrickorna - och mycket riktigt! Men vid denna tidpunkt hade jag tröttnat på Bingolotto och slog över till The Mentalist på 3:an... och vann sinnesro :)


Behöver man gå kurs i hur man spelar Bingolotto?
Varför gömmer man bingobrickorna?


Hade lite svårt att somna, vilket är väldigt ovanligt. Då fick jag för mig att kolla glukosvärdet: 17,6! Galet! Fast låt oss komma ihåg att jag faktiskt hade ätit Crostini, lax och philadelfiaost straxt innan horisontalläget. Men nog kändes siffrorna otrevliga alltid. Men mina kost- och motionsvanor kan faktiskt förklara min dåliga sömn. Har absolut inte ätit som tidigare och många ostbollar har det blivit på vägen och motion har det varit sparsamt med, får erkännas. Bättring måste ske redan i morgon! Jag lyckar mig till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0