21 april - Med förskäraren IN i handen

Ja, den här dagen blev ju ingen hit heller då. Det blev ett par "oturshändelser" varav en kunde gått riktigt illa. Men låt mig börja dagen från början!

Vid tiotiden bestämde jag mig för att gå till Citygross och att ta en annan väg. På min lista stod ost, tomater, påläggskorv, mat (lite diffust men jag hade inte bestämt vad jag ville ha) och Triss. Det krävde ju ingen ryggsäck eller shoppingbag på hjul, tänkte jag och tog axelremsväskan! Därefter på med de röda toningsskorna och sen iväg.


Bäcken jag fann häromdagen mynnade ut i en större, inhängnad(!) vattensamling som såg ut att gå vidare genom att cementrör som sedan såg ut att mynna ut på ett fält.


Gick igenom nya området och när jag kom ut på andra sidan tunneln hittade jag "Den hängde mannens" galge!? Det var ju nästan lite läskigt, va! Undrar varför man har valt den varianten - och till vad!



Såg Mobilia långt där borta bakom fälten och till vänster om mig passerade jag travhästarnas hagar och hästkliniken
.

Så var det ju det där att handla efter listan då. Jag hittade det väl både det ena och det andra och hade vid kassan en nästan full dragkorg!!! Så inte nog med att jag hade väskan full, jag fick dessutom en full plastkasse att gå och bära på. Det blev en tung och långsam promenad tillbaka hem, kan jag försäkra.


I axelremsväskan fanns drygt 1kg köttfärs, 1kg falukorv, 0,5kg lövbit, 0,5kg ost, två tuber med tomatpuré, 0,5 liter matlagningsgrädde, chili, rödlök och saltgurka. Bra jobbat, Maria - inte!


Jag tog ju två olika vägar och hade stegräknaren på. Och vinnaren var den vägen via tunneln i det här fallet. Men jag undrar om det var så himla rättvist med tanke på min tunga last och ganska mycket mindre steg på hemvägen... Annars var det 3819 steg via nybyggda området vs 4210 vägen via infarten till travbanan.

Ja, sen så var det ju dags att laga mat, då! Det var då det hände. Jag skulle skära rödlök til min Stroganof och köttfärssås och hann inte ens in på tionde skäret då jag, av okänd anledning, sätter knivspetsen RAKT in i handen! Men hur kan man göra en sång grej, liksom? Att skära sig på naglar/knogar må vara hänt, men rakt in i handen???
Per ringde precis när det hade hänt och jag fick helt kort bara säga "Du, jag har skurit mig precis, kan jag ringa upp dig?" och satte sedan av mot badrummet där jag tvättade såret med tvål och kallt vatten. Men det tog lång tid att få stopp på blodflödet. Efter cirka två timmar, kallt vatten, högläge, papper, bomull, aloe vera-gelé, några plåster (och skrubb av soffa som blivit dekorerad med bloddroppar) och ett telefonsamtal till Per, stoppade det helt. Då hade jag blivit trött och somnade i soffan en lång stund, faktiskt!


Min blå förbandsväska (Reseledarkitet) som jag har på mina rundresor/utflykter fick jag själv användning av idag!

Men matlådor blev det till slut. Närmare bestämt 17 stycken som fick stå och kallna på bänken över natten! Morgondagens projekt blir väl att få in dem i det lilla, lilla frysfacket hahaha Och imorgon måste jag fixa till lövbitarna. De skippade jag idag...


17 mini-matlådor blev det till slut.


I och med att jag hade sovit typ två timmar på dagen så somnade jag inte förrän vid halv tolv (!) men det må väl vara hänt. Det finns ju värre saker än det!

Antal steg: 11 813

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0